Dantracker – Full koll på bilen utan laddning

Dantracker
En svart stav utan kontakter. Dantracker ser inte ut som en teknikpryl.

Det bästa med Dantracker är att den aldrig behöver laddas. Den går inte att ladda och det går heller inte att byta batteri på den. Det är alltså en engångspryl, men livslängden är flera år.

Dantracker är gjord för att spåra föremål. Men det går att lägga den varsomhelst, den är inte större än att den kan bäras i en handväska eller rockficka.

Det är en rund, svart stav utan kontakter och knappar. För att sätta igång den första gången skakar du den, sen bara fungerar den utan att du behöver göra något.

Dantracker tål stötar och är vattentät. Den kan dock inte kommunicera med omvärlden om den ligger under vatten, så den ska inte placeras under en båt. Formen gör den lätt att gömma, till exempel under sätet på bilen eller i ramen på en cykel.

Dantracker
Dantrackers app är hyfsat enkel att förstå. Det går att se historiken också, som punkter på kartan.

Vi har testat modellen med intern antenn. Det finns också en med extern antenn och en med magnetfäste. Ska trackern ligga inuti metallföremål är det bäst med en extern antenn, som kan sticka ut.

Via ett webbgränssnitt och en mobilapp går det att välja om trackern ska vara i det batterisnåla normalläget eller sättas i aktivt läge. I normalläget går det att se vilken plats trackern senast var på, den rapporterar sitt läge när den varit stilla en stund på en ny plats. I aktivt läge rapporterar trackern var femte minut medan den rör sig.

Det aktiva läget förkortar livslängden på batteriet så det hade varit bra om det fanns en timer i appen, att den automatiskt gick tillbaka till normalläget efter en tid.

Spårsändaren rapporterar med bra precision, det har stämt med 10-20 meters marginal under testet. Om den inte får kontakt med satelliter eller mobilnät när den kommit till en ny plats visas senaste platsen.

Det är inte givet att du omedelbart ser positionen på din stulna bil eller motorgräsklippare, men om du sätter på alarmläget efter stölden och har koll är chansen stor att du får besked efter ett tag.

M3 rekommenderar

Namn: Dantracker Safety Guard GPS Tracker IA.
Kontakt: dantracker.se
Plattform: IOS, Android, webb.
Storlek: Längd 202 mm, diameter 25 mm.
Vikt: 140 gram.
Batteritid: Upp till 10 år.
Laddare: Ingen. Batteriet går varken att ladda eller byta.
Arbetstemperatur: -40 till +85 grader.
Vattentålighet: IP68, vattentät.
Geofence: Ja, i webbgränssnittet och pro-appen.
Pris datatrafik: 1 månad 60 kronor, 1 år 648 kronor.
Fungerar i: Alla länder med gsm-nät.
Pris: 2 695 kronor från Equipauto, alternativt 343,2 euro (cirka 3 430 kronor) från Amazon.de.

plus

Behöver aldrig laddas.
Vattentät.
Stötsäker.
Inga knappar.

minus

Proversionen av appen kostar 119 kr.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10
Betyg 9 av 10