Minifinder Atto: För de fyrfota kompisarna

Minifinder Atto gps-tracker

Atto är tydligen en matematisk term som är hämtad från det danska ordet för arton. Här är det dock inte en fråga om beräkningar utan om våra fyrfota vänners väl och ve. Med sin relativa litenhet och en vikt på 38 gram är det inga problem att få en hund att bära spårsändaren. Det medföljer till och med ett halsband för detta syfte. Det ingår även halsband för den lilla hunden eller katt. Katten som ställde upp i det här testet behövde dock viss övertalning, men det gick att få den med på noterna. Naturligtvis kan Atto även placeras på andra kreatur som till exempel häst.

Som en gängse gps-tracker skickar Atto spårsignaler i realtid och du ser var du har din pälskling på Google Maps. För extra tydlighet kan du även slå över i Street View-läge utan att byta meny.

Exakt spårning imponerar

Exaktheten på spårningen är imponerande och under gynnsamma förhållanden kom vi ned på fem meters avvikelse. Det som gör Minifinders sändare extra användbar, speciellt för dig med hund, är att du kan ringa upp enheten, antingen för att lyssna om jycken ger skall, men även för att tala till hunden genom den inbyggda lilla högtalaren. Detta kan vara extremt användbara finesser vid jakt eller om bushunden rymt sin kos. Varningen vid dålig gps-täckning i skog och mark är även det klyftigt och fungerar som avsett.

Minifinder Atto app

Hastighetslarm

Vi gillar hastighetslarmet som du kan ställa in så att om ett visst antal kilometer i timmen överskrids så får du ett larm i appen. Väldigt få byrackor kör ju bil, som bekant. Har du utekatt eller hund på gården är geofencing-funktionen bra att ha. Appen visar spårningshistorik direkt i huvudfönstret så att du snabbt får en överblick på läget, bokstavligen talat.

Enheten saknar knappar, tack och lov, men har en liten lucka för batteriladdning via micro usb-anslutning. Att den ändå är vattentät betyder att du får se till att ha luckan ordentligt stängd mellan laddningarna. Atto har även två led-lampor för indikering av laddning och gsm-status.
 M3 rekommenderar

Omdöme

Om det är specifikt en spårsändare för ett djur du letar efter så bör du kolla in Minifinder Atto. Spårningen är imponerande exakt och samtalsfunktion är ett plus i kanten.

Fakta Minifinder Atto
Kontakt: minifinder.se
Testad: December 2019
Plattform: Android, IOS, Webb.
Storlek: 65 x 35 x 16 mm.
Vikt: 38 gram.
Batteritid: 3-6 dagar i normalläge, standby-läge upp till 20 dagar.
Laddare: Micro-usb.
Arbetstemperatur: -20 till +60 grader.
Vattentålighet: Vattentät. (IP67 certifierad)
Geofence: Ja, det går att ha flera olika.
Pris datatrafik: 129 kr/mån vid helårsabonnemang. 89 kr/mån vid 24 månader.
Fungerar i: Alla länder med gsm-nät.
Rek. pris: 1 839 kronor.
Pris: 2 199 kronor hos CDON.

plus

Godkänd app.
Smart med samtalsfunktion.
Bra spårningsfunktion.

minus

Lite bökig ladd-lucka.