Minifinder Nano: Trygghet för fullvuxna

Minifinder Nano gps-tracker

Om Xplora är en armbandsspårsändare för barn är Minifinder Nano motsvarande produkt för vuxna och personer med kognitiva funktionsnedsättningar, som exempelvis åldersdemens. Den går även utmärkt att använda av folk med så kallade utsatta yrken. Ytterligare ett användningsområde skulle kunna vara att helt enkelt ta bort armbandet och gömma spårsändaren i bilen eller väskan, som en vanlig tracker.

Att enheten är stöttålig och vattentålig, och faktiskt tål att ses på, är några av fördelarna. Vi gillar dock extra mycket att Nano har finesser som inbyggd fallsensor som alltså kan larma om din äldre släkting står på öronen.

Detsamma gäller pulsmätaren som kan fås att skicka larmnotiser om ett lägre eller högre tröskelvärde överträds. Det finns även en larmknapp på ”klockan” som bäraren kan hålla inne om det är fara å färde. Som muskot på moset går det att ringa till armbandsspårsändare för att höra hur det är fatt med den som larmar. ”Klockan” kan förses med snabbval till viktiga nummer.

Utmärkt lokalisering

Den app som hör till Nano är identisk med den som används till djurspåraren Atto från samma tillverkare. Det är smidigt om du vill spåra såväl människa som hund. Appen är överskådlig och har stöd för Google Maps, Bing Maps, Open Street Maps och WebGIS. Lokaliseringen är utmärkt i våra tester och har även wifi-funktion för noggrann spårning inomhus eller i det omedelbara närområdet.

Minifinder Nano app

Geofencing fungerar som avsett och är en viktig trygghetsfaktor. Vidare får vi push-påminnelser när det börjar bli dags att ladda enhetens batteri. Just i de här sammanhangen är slut på kräm i apparaten en situation vi inte vill hamna i.

Den låga vikten, 23 gram, innebär med sannolikhet att den som bär Nano inte kommer att tycka den känns jättekonstig och vill ta av den bara på grund av det. Precis som Xplora laddas Nano med en usb-laddare med magnetkoppling. Eftersom den typen av anslutning inte är jättevanlig gäller det att inte slarva bort kabeln.
 M3 rekommenderar

Omdöme

Som trygghetslarm, och även som traditionell tracker, är Nano kompetent och med de rätta funktionerna på plats.


Fakta Minifinder Nano

Kontakt: minifinder.se
Plattform: Android, IOS, Webb.
Storlek: 41 mm × 41 mm × 16 mm.
Vikt: 23 gram.
Batteritid: Standbyläge upp till 120 timmar.
Laddare: Micro usb.
Arbetstemperatur: -10 till +70 grader.
Vattentålighet: Vattentät. (IP67 certifierad)
Geofence: Ja, det går att ha flera olika.
Pris datatrafik: 129 kr/mån vid helårsabonnemang. 89 kr/mån vid 24 månader.
Fungerar i: Alla länder med gsm-nät.
Rek. Pris: 2 079 kronor
Pris: 2 599 kronor hos CDON.

plus

Väger lite.
Bra funktioner.
Kompetent app.

minus

Speciell laddsladd.