Pettorway Z3 – Kolla vart katten tar vägen

Pettorway
Pettorway är liten nog och har rätt form för att kunna sitta på ett katthalsband.

Det här är en mycket liten tracker för djur. Den är så liten och lätt att den kan bäras även av katter och små hundar. Förutom gsm och gps har den wifi och kan alltså anslutas till hemmets trådlösa nät.

När den är i hemmanätet behöver den inte försöka positionera sig med gps utan kan bara konstatera att katten eller hunden är hemma. Den som inte betalar för datatrafik kan ändå använda Pettorway Z3 för att dels avgöra om djuret är hemma, dels se var djuret har varit.

Utan kontakt med mobilnätet går det inte att spåra djuret i realtid, men om djuret kommer hem igen laddas loggen med positioner via wifi och går att se i appen. Om du vet att det är så här du vill använda den finns en annan ännu mindre gps-pryl från Pettorway utan simkort.

Pettorways app är inte svår att förstå, men inte heller intuitiv. För att se sändarens position trycker jag först på Locate och får upp en kartbild. Där måste jag sedan trycka på Find och läsa ett meddelande om att jag ska vänta medan kommandot skickas iväg.

Det kan ta tid innan positionen syns och larmen om att djuret passerat sitt geofence har ibland mer än fem minuters fördröjning när vi testar.
Minsta prylen gör alltså inte jobbet snabbast. Men för den som har katt eller mycket liten hund kan det vara just den här som djuret kan bära.

Pettorway
I Pettorways app kan du spela upp djurets väg på kartan. Historiken blir rätt, men när vi vill se positionen just nu blir de ofta fördröjning.

Det följer med två gummihållare i paketet och de går att fästa på de flesta halsband. Är det till en katt kan det vara smart att välja ett halsband med gräll färg och reflexer. Katter brukar vara bra på att ta sig ur halsband och gillar kanske inte att ha en pryl på halsen även om den bara väger 32 gram.

Det är visserligen lättare att hitta en fungerande spårsändare än andra borttappade prylar, men den är som sagt mycket liten.

Datatrafiken köps för ett helt år. Dumt för dem som låter katten gå ute bara vid sommarstugan.

Namn: Pettorway Z3 GPS + WIFI Pet Tracker.
Kontakt: pettorway.se
Plattform: Android, IOS, webb.
Storlek: 54 x 26 x 15 mm.
Vikt: 24 gram, med hållare för djurhalsband 32 gram.
Batteritid: I rörelse räcker batteriet 6-8 timmar, standby upp till 6 dagar.
Laddare: Micro-usb.
Arbetstemperatur: -20 till +50 grader.
Vattentålighet: IPx7, vattentät ned till en meters djup om usb-luckan är stängd.
Geofence: Ja.
Pris: 918 kronor.
Pris datatrafik: 1 år 415 kronor.
Fungerar i: Europa och USA.

Klicka här för att köpa på Amazon.com

plus

Liten och lätt.
Bra form för att sitta på djurhalsband.

minus

Tar ibland lång tid att få positionen.
Går inte att köpa datatrafik för kortare tid än ett år.

Betyg 6 av 10