Trax G+: Liten, behändig och uppgraderad

Trax G+ gps-tracker

Även Trax gps-tracker för konsumenter har fått en översyn och nya förädlade funktioner. Bland de viktigaste nymodigheterna finner vi ökad batteritid och trådlös laddning av det inbyggda batteriet. Spårsändaren saknar helt enkelt uttag för laddsladd, vilket givetvis ökar dess beständighet mot väta.

Med produkten medföljer en liten platt puck som du lägger sändaren på när det är dags att förnya dess energi. Det medföljer ett slags skal i silikon som gör sändaren ännu tåligare.

Enheten har en knapp som fungerar för på- och avstängning. Den måste hållas intryckt några sekunder för att något ska ske, så det är inte lätt att råka slå av sändaren av misstag.

Ar-funktion

Appens lokaliseringsvy bygger på Googles karttjänst och lämnar inte mycket att önska. Däremot är ar-finessen (augmented reality à la Pokemon och liknande spel) mer rolig än användbar, enligt vår bedömning. Ofta vill du spåra sändaren på distans och då är det ointressant vad kameran på din mobil visar just nu, för att ta ett tydligt exempel. Den nuvarande lokaliseringstekniken gör även att ar-vyn inte sällan blir för oexakt och förvirrande.

Detta till trots är Trax G+ en mer än duglig spårsändare, framför allt för att den går att använda till så mycket.

Trax G+ app

Appen och sändaren ihop har vissa företräden, exempelvis att du kan få notiser i mobilen om sändaren hastigt accelererar, vilket vi fick tydligt indikerat med test på barn, djur och bil. Det är även smidigt att kunna köpa till förlängt eller utökat abonnemang direkt i appen.

Geofence-funktionen är mycket kompetent och vi gillar att du kan ange flera olika virtuella inhägnader i terrängen – och dessutom ange under vilka tider staketens begränsningar ska gälla. Du får ett larm i appen och notis i mobilen då sändaren passerar de gränser du satt upp. Delning av en Trax G+ mellan flera användare är också ett plus i kanten.

Omdöme

Det här är minstingen i testet och den lilla storleken gör att Trax G+ går att använda till det mesta. Dock har den kortare batteritid än övriga trackers i testet.

Fakta Trax G+

Kontakt: Traxfamily.com
Testad: December 2019
Plattform: Android, IOS.
Storlek: 38 x 55 x 10,7 mm.
Vikt: 26 gram.
Batteritid: 24-36 timmar.
Laddare: Trådlös laddning.
Arbetstemperatur: -10 till +55 grader.
Vattentålighet: Tål vatten (IP68) och är stötsäker.
Geofence: Ja, det går att ha flera olika.
Pris datatrafik: 96 kr/mån vid halvårsabonnemang. 69 kr/mån vid helår.
Fungerar i: Över 100 länder.
Pris: 1 599 kronor

plus

Liten och smidig.
Godkänd geofencing.
Trådlös laddning.

minus

Ganska kort batteritid.