Tractive – Järnkoll på hunden även i mörker

Tractive
Tractive är tålig och vattentät, liten nog att kunna bäras även av katter. Du kan få den att lysa och ge ifrån sig ett pipande ljud från appen.

Den här är perfekt om du vill slippa oro när du har hunden lös på skogspromenaden. Tractive visar snabbt hundens position och i liveläget ser du den nästan i realtid.

Tractive är en platt liten pryl som kläms fast på halsbandet med en lös hållare. Det följer med två, för olika tjocka halsband. Det är en bra konstruktion för halsbandet behöver inte träs in. När trackern klämts fast sitter den stadigt.

I normalläget rapporterar Tractive sin postion med några minuters mellanrum. Slår du på live-läget går det bara sekunder mellan uppdateringarna. Det känns som att se djuret i realtid, men kan förstås bli en fördröjning om nätkontakten inte är bra.

Liveläget slår av sig själv efter en stund. Det minskar risken att batteriet tar slut för att du i stressen när ett djur försvunnit lämnar liveläget på.

Tractive är pålitlig med att rapportera när gränsen för ett geofence passeras.

Tractive
Tractives app är genomtänkt och ger snabbt besked om var djuret är. Livespårningen har en timer, ingen risk att batteriet tar slut för att du glömmer den på.

Det finns ett basabonnemang och ett lite dyrare premiumabonnemang. Premium ger möjlighet att använda trackern i andra länder och ger extra funktioner i appen, som att dela en tracker med flera användare. Det finns också ett så kalat ar-läge (augmented reality) där trackerns position syns genom kamerasökaren.

Förutom lysdioder som visar batteriläge, gsm- och gpsmottagning har Tractive ett vitt ljus som blinkar under livespårning och kan sättas på från mobilen så att det lyser med fast sken. Det gör att du kan se var hunden är när den närmar sig i mörker. Det går också att få trackern att ge ifrån sig ett pipande ljud, vilket är bra om du tappat själva trackern. När du vet att den är nära kan du sätta på ljudet.

Batteritiden är hyfsad. Ladda varje natt så har du marginal om hunden rymmer.

M3 rekommenderar

Namn: Tractive gps.
Kontakt: Tractive.com
Plattform: Android, Iphone, Windows Phone, webb.
Storlek: 51 x 41 x 15 mm.
Vikt: 35 gram, 40 gram med hållare för djurhalsband.
Batteritid: 2-5 dagar.
Laddare: Usb med klämma som sätts utanpå trackern, inga luckor att stänga.
Arbetstemperatur: -20 till +60 grader.
Vattentålighet: Vattentät.
Geofence: Ja.
Pris: 500 kronor hos Kjell och Company.
Pris datatrafik: 1 månad bas 49 kronor, 1 månad premium 75 kronor, 1 år bas 500 kronor, 1 år premium 600 kronor.
Fungerar i: Basabonnemang Sverige, Premium 85 länder, se lista här.

plus


Liveläge med timer.
Ljus och ljudsignal som kan styras från mobilen.
Ingen bindningstid (mer än det du betalt för).
Pålitlig

minus

Ar-läge och delning funkar bara med premiumabonnemang.
Lätt att det lösa clipet kommer bort.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10
Betyg 9 av 10