Yepzon One 2.0: Mångsidig dosa med nya förbättringar

Yepson One 2.0

När det gäller superenkel installation är det inte många som slår Yepsons tracker på fingrarna. En snabb skanning av en qr-kod i appen och så är du igång.

Yepson One 2.0 är lite seg när det gäller att ange rätt position när den väcks, men det är energisparande, och därmed längre batteritid, som prioriteras. Väl igång är sändaren föredömligt exakt, ned på en 10-15 meter. Normalt är exaktheten på lokaliseringen 40 meter, men du kan med ett tryck i appen få angivelsen att bli ännu mer exakt. En av nyheterna från tillverkaren är att man numera även har täckning av det ryska navigationssystemet Glonass och det kinesiska Beidou.

Själva gps-trackern saknar indikatorer för både användning och laddning. Du får dock notiser i appen när det är dags att ansluta sändaren till strömförsörjning via den medföljande micro usb-kabeln.

Enheten har heller inga knappar eller reglage. Avsaknaden av strömbrytare och liknande på apparaten är definitivt en fördel när det gäller användning ihop med barn eller djur. Det är också positivt om du avser att gömma sändaren i ett fordon eller i egendom då enheten inte enkelt kan stängas av av misstag.

Yepson One 2.0 app

Slimmad design

Den slimmade designen kan vara en av faktorerna till att vi fick hänga sändaren på en tonårings ryggsäck under testet. Hund gick även utmärkt, i det här fallet en jycke av modell större. Det medföljer en liten väska som fästs på koppel eller halsband. Katt gick det sämre med, sannolikt på grund trackern kan vara i största laget för ett litet djur.

2.0 i produktnamnet anger att det här är en ny generation. Det nya är att Yepson One även klarar spårning inomhus via wifi. Nog så viktigt när det gäller barn och husdjur som ju har en tendens att gömma sig.

Appen är rättfram och lätt att manövrera utan en massa menyer att dyka ned i. Nyheten med historik för användandet är välkommet.

Omdöme

Yepzon One 2.0 är spårsändaren som är bra på mycket. Dessutom är den hyggligt kostnadseffektiv. Dock saknar den geofence vilket kan vara negativt för vissa typer av användning.

M3 rekommenderar

Fakta Yepzon One 2.0

Testad: November 2019
Kontakt: Yepzon.com
Plattform: Android, IOS, Windows Phone
Storlek: 85 x 46 x 17 mm
Vikt: 46 gram.
Batteritid: Två veckor vid normal användning.
Laddare: Micro usb.
Arbetstemperatur: -10 till +30 °C.
Vattentålighet: Tål regn och stänk med stängd usb-lucka.
Geofence: Nej.
Pris datatrafik: 49 kr/mån vid tremånadersabonnemang. En månad ingår.
Fungerar i: Alla länder med gsm-nät.
Pris: 899 kronor

plus

Snabb inloggning.
Inga knappar.
Bra app.

minus

Kan vara för stor för mindre djur.
Ingen geofence-funktion.