Leveranserna av Samsungs nya phablet, Galaxy Note 7, till nya marknader har lagts på is, rapporterar Reuters. Samsung ska "utföra ytterligare kvalitetstester", som en följd av rapporter om att batteriet i telefonen har exploderat för tidiga kunder i Sydkorea.

Galaxy Note 7 - explosionsbenägen?

Flera användare har delat foton på Twitter som visar svedda, totalförstörda telefoner efter att batteriet fattade eld. Några har pekat på att dåliga usb-c-kablar kan ligga bakom, något som tidigare har uppmärksammats av en Google-ingenjör.

Problemen kunde inte ha kommit mer olägligt för Samsung, med Apples event nästa vecka då nya Iphone kommer visas upp.

Samsungs aktiepris har i skrivande stund fallit drygt fyra procent och analytiker som Reuters talat med tror nu att företaget kan få problem att nå upp till målsättningar för vinsten det här kvartalet.

Galaxy Note

Uppdatering 2 september:

Samsung själva har nu uttalat sig om problemet med de exploderande batterierna i Galaxy Note 7. Så här lyder orden från mobiltillverkaren:

"Samsung är dedikerade till att producera produkter av högsta kvalitet, och vi tar varje incidentrapport från våra högt värdesatta kunder på stort allvar. Som svar på de nyinkomna rapporterna om problemen i Galaxy Note 7 gjorde vi en utförlig utredning av saken, och hittade ett problem med batteriet.

I dag, 1 september, har det rapporterats 35 fall globalt, och gör i nuläget en noggrann inspektion tillsammans med våra leverantörer för att hitta enheter som möjligen kan ha drabbats. Eftersom våra kunders säkerhet är av högsta prioritet har vi stoppat försäljningen av Galaxy Note 7.

För dig som redan äger en Note 7 erbjuder vi oss att ersätta den nuvarande enheten med en ny under de kommande veckorna.

Vi är medvetna om de problem som kan uppstå på marknaden, men detta görs för att vi ska kunna försäkra oss om att fortsätta leverera produkter av högsta kvalitet till våra kunder. Vi jobbar nära med våra partners för att säkerställa att ersättningen går så smidigt och effektivt som möjligt."