Den finska tillverkaren Powervision utmanar gränserna ordentligt när det gäller drönardesign. När vi först fick syn på det här flygande ägget blev vi väldigt nyfikna, och det visade sig snart att det inte bara var designen på nya Poweregg som är smart.

Poweregg

Om du någon gång behövt frakta en lite större drönare/quadrocopter vet du hur krångligt det kan vara. Om du inte har en specialanpassad låda, eller originalemballaget till enheten, är det lätt att skada maskinen när du ska frakta den. Powervision har löst detta genom att deras nya drönare - Poweregg, som visades upp skarp för första gången på IFA-mässan i Berlin, går att fälla ihop till... just det - ett ägg. Rotorbladen, landningsstället, kameran, allting ryms i ägget och detta kan du sedan lugnt lägga i vilken ryggsäck som helst. Otroligt smidigt.

Poweregg
Den lilla fjärrkontrollen är en riktigt smidig sak.

I övrigt så är Poweregg utrustad med en inbyggd 12 Mpixel/4K-kamera som kan strömma video i realtid till din smartphone och spela in till eget minneskort. Om du även vill styra enheten från mobilen är du begränsad till ca 300 meters räckvidd, men med den stora kontrollenheten lovar tillverkaren hela 5 kilometers räckvidd. Det medföljer även en liten smidig handkontroll som designmässigt påminner om handkontrollen till en Nintendo Wii. Denna har bland annat en smart Follow me-funktion som gör att du kan låta Poweregg hovra över dig.

Poweregg kommer att finnas att köpa i oktober i år och priset är 1 499 Euro. Då ingår både den lilla och den stora fjärrkontrollen. Mer information finns på Powervisions hemsida.