Svårt att somna, trött på morgonen eller har du en partner som snarkar? Oavsett problem finns det teknik som kan hjälpa dig maxa nattsömnen. Här är några av prylarna som vi tycker är mest intressanta just nu!

Quieton

Smarta öronproppar

Brusreducerande hörlurar har funnits på marknaden länge nu, och självklart kan detta även utnyttjas till att ge dig en god natts sömn utan störande ljud. Quietons pyttesmå pluppar reducerar effektivt framför allt lågfrekventa ljud, såsom snarkningar och buller.

De kan självklart även användas i andra situationer, på flygplan eller när du bara vill koncentrera dig på kontoret. Hörlurarna ska ha en batteritid på upp till 20 timmar så att de räcker under hela natten och kan skifta mellan olika brusreducerande lägen med hjälp av ett litet reglage på plupparna.

Quieton earbuds
Pris
: 199 euro (cirka 2 000 kronor) hos Quieton.


Nokia Sleep

Automatisera sömnen

Få full koll på hur du sover med hjälp av den här 5 millimeter tjocka mattan från Withings som placeras under din madrass. Med hjälp av tillhörande app kan du efter natten få full koll på din sömn, såsom hur dina sömncykler sett ut, hjärtrytm och snarkningar.

Withings Sleep kan även kopplas till till exempel ifttt för att sätta upp automatiserade scheman för att maxa sömnen, till exempel kan du se till att temperaturen ställs in när du lägger dig i sängen eller att lamporna tänds automatiskt när du stiger upp.

Nokia Sleep Sensing & Home Automation Pad
Pris
: 990 kronor hos Vitvaruexperten


Väckarklocka kaffe

Kaffe på sängen

Är du en av dem som inte kommer upp på morgonen utan din kopp kaffe? Du är inte ensam! Lyckligtvis finns det de som tänkt på att kombinera väckarklockan med kaffebryggaren. Barisieur är en riktigt snygg pjäs för ditt nattduksbord som levererar nybryggt kaffe, eller te om du föredrar det, vid väckning. Här finns även en smart liten kylanordning för eventuell tillhörande mjölk, en induktionsplatta och en tät utdragbar låda att förvara malt kaffe i.

Barisieur Tea & Coffee Alarm Clock
Pris
: 395 euro (cirka 4 000 kronor) hos Joyresolve


Ljusterapi glasögon

Brillor för ljushuvuden

Är du ofta trött på kvällarna eller har svårt att vakna på morgonen? Ljusterapi har blivit riktigt populärt bland de som behöver få till en lite mer bekväm dygnsrytm. Ofta kräver det här specialutrustning hos en mottagning, men med de här glasögonen kan du prova på det hemma!

Ayos minst sagt science fiction-osande glasögon ska inte bara göra dig redo för läggdags, utan även ställa om din kroppsklocka snabbare vid resor över tidszoner för att motverka jetlag.

AYO: Premium Light Therapy
Pris
: 199 dollar (cirka 2 000 kronor) hos Amazon.com


Aroma diffuser

Aromaterapi i sovrummet

Förutom ljusterapi är även aromaterapi, det vill säga användning av dofter för att påverka sinnesstämningar, en populär metod för att lugna kroppen inför natten. Flowerbud Smart Aroma Diffuser ger inte bara en mysig, lugnande doft, den fungerar dessutom som luftfuktare och kan använda sitt ljus för att ytterligare sätta stämningen. Passar perfekt in i ditt smarta hem då den är kompatibel med både Homekit och Google Assistent.

Vocolinc Flowerbud Smart Diffuser
Pris
: 649 kronor hos Proshop.


Dodow

Snabbare insomning med andningsövningar

Dodow är en liten puck som placeras vid din sängkant. När du ska somna vidrör du den lätt på ovansidan. Ett svagt blått ljus syns då i taket och hjälper dig hitta en lugn och rytmisk andningstakt för att somna. Välj mellan ett 8- eller 20-minutersprogram. Ljuset ska vara icke melatonin-hämmande och är dimbart beroende på hur stort ditt sovrum är.

Dodow
Pris:
599 kronor hos Mydodow.


2breathe

Andas i toner

Om du istället vill testa andningsövningar med ögonen stängda finns det såklart sensorer för det här också. 2Breathe har en sensor som sätts på magen och kopplas till din mobil. Den tillhörande appen känner av hur du andas och ger varje ut- och inandning en ton och guidar dig till att långsamt förlänga och lugna ner andningen tills du somnar som en stock.

2Breathe
Pris
: 195 dollar (cirka 2 000 kronor) hos Amazon.com.


Homni

Fixa stämningen

Homni är en smart allt-i-allo-pryl för att inte bara optimera sömnen utan även få statistik över sömnkvaliteten. Med hjälp av integrerade högtalare och led-lampor som kan lysa i regnbågens alla färger kan du somna och vakna till den musik eller ljud du väljer och i passande färg. Homni håller även koll på hur du sover och har sensorer som bland annat känner av luftfuktighet, temperatur och ljud- och ljusnivå, så att du får full koll på vilka omständigheter som är optimala för just dig att sova gott.

Homni
Pris
: 150 euro (cirka 1 500 kronor) hos Terraillon

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Kuddar just nu