Spåra sömnen

Fitbit Versa

Det är ett kännt faktum att fysisk aktivitet under dagen förbättrar sömnkvaliteten under natten. En aktivitetsklocka är ett ypperligt sätt att hålla sig i form! Det finns många alternativ på marknaden att välja mellan här. Fitbits senaste aktivitetsarmband Versa håller inte bara koll på hur mycket du rör dig på dagen, den spårar dessutom hur du sover. Förutom statistik över vilka sömnstadier du tagit dig igenom och när under natten kan du dessutom få hjälp att somna in med andningsövningar. När vi testade Versa blev vi imponerade över batteritiden och hur prisvärd klockan var. Läs hela vårt test här!

Fitbit Versa
Pris: 1 930 kronor hos Proshop.


Bädda smart

Beddit 3

Om du vill slippa sätta på dig armband när du ska sova kan du istället bädda ner monitorn. Beddit 3 är ett tunt band som du placerar under lakanet. Genom den tillhörande appen kan du sedan få koll på vilka förutsättningar som ger dig bäst sömn. Om du har problem att komma upp ur sängen på morgonen finns även möjlighet att ställa in väckning vid optimal tidpunkt.

Beddit 3 Sleep Monitor
Läs mer: beddit.com

Pris: 1 964 kronor hos Proshop.


Följ din sömn och styr hemmet samtidigt

Neuroon

Neuroon är prylen som inte lämnar någonting till slumpen när det gäller din sömn. Den här ögonbindeln skapar sömnstatistik i realtid och säger sig till och med hålla koll på din hjärnaktivitet. Det finns även möjlighet att interagera med ditt smarta hem för optimal temperatur och ljus. Om du är intresserad av att optimera förhållandena för så kallade vakendrömmar, eller lucid dreams, finns även inställningar för detta. För tillfället är Neuroon fortfarande i utvecklingsfasen och finns på crowd funding-sidan Indiegogo.

Neuroon
Pris: Från 199 dollar (cirka 1 800 kronor) Hos Indiegogo.