Ett avgörande mejl saknas från Wikileaks Syrien-dokument, rapporterar The Daily Dot. Och Wikileaks är inte glada över att detta uppmärksammas.

Det saknade mejlet detaljerar då en banköverföring från 2011 som flyttade över 20 miljarder kronor från Syriens centralbank till Rysslands VTB Bank. Något som indikerar misstänksam finansiell aktivitet av Assad-regimen och ovanligt nära band till den ryska banksektorn.

Mejlet finns då i cachen av ett rättgångsmejl framplockat av hacker-gruppen Revolusec, som trots ha bidragit med råmaterialet för Wikileaks Syrien-dokument, men som saknas i själva Syrien-dokumenten. Ett antal mejl i dokumenten har däremot skickats samma dag, vilket har lett till misstankar om att Wikileaks medvetet tagit bort mejlet.

När The Daily Dot kontaktade Wikileaks om upptäckten nekade visselblåsarsidans talesperson till att mejlet tagits bort och skall därefter hotat The Daily Dots-reporter med att de skulle “komma efter dem” ifall de gick vidare med sin story.

Wikileaks fick utstå kritik tidigare i år efter att ha publicerat ett arkiverat mejl stulit från de amerikanska demokraterna. Ett stöld som många misstänker ryska regeringen för, alternativt en grupp med band till den. Vid tillfället försvarade Julian Assange Wikileaks roll som helt neutral i en intervju med Democracy Now.

- Vi tog datan, analyserade den, verifierade den, gjorde den presentabel och sökbar och presenterade den som en fri tillgång för alla journalister så väl som allmänheten att söka i.