Fler streaming-tips:

 
Dinosaurier

Dinosaurier
Disneys banbrytande animerade film om dinosaurien Aladar som uppfostras av limurer under kritaperioden. Efter ett meteoritnedslag tvingas de fly tillsammans med en mängd andra dinosaurier för att hitta en ny plats att bo. En hjärtvärmande och spännande film med ett äkta storartat soundtrack. Varning för att det dyker upp köttätande carnotaurusar som kan vara lite läskiga för små barn.

Genre: Äventyr
Betyg IMD: 6,5

Se Dinosaurier på Viaplay här


Ice Age

Ice Age 1, 2 & 3

Filmklassikerna som är roliga för alla åldrar. Följ med den udda trion bestående av mammuten Manfred, sengångaren Sid och sabeltandade tigern Diego när de ska ta sig an diverse utmaningar under istiden.

Genre: Animerat

Se Ice Age på Viaplay här


Wonder

Wonder

Auggie Pullman är som vilken kille som helst, förutom att han ser lite annorlunda ut till följd av diverse operationer. När han med bristande självförtroende går till skolan för första gången tvingas han navigera bland vilka klasskompisar han kan lita på, samtidigt som resten av hans familj går igenom egna personliga problem. En riktigt hjärtvärmande film som definitivt kittlar i tårkanalerna.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8

Se Wonder på Viaplay här


Mary Poppins

Mary Poppins (originalet)

Är det dags att visa kidsen hur barnfilmer såg ut förr i tiden? Klassiska Mary Poppins från 1964 med Julie Andrews i huvudrollen är en tidlös klassiker som håller än i dag. En nostalgitripp för de vuxna och allmänbildning för de yngre, helt enkelt!

Genre: Musikal
Betyg IMDB: 7,8

Se Mary Poppins på Viaplay här


Coco

Coco

I och med teknikens framsteg kommer det ibland filmer som gör oss målösa när det gäller animeringen. Coco är en av dessa filmer, där vi får följa en pojke i Mexico vars försök att få sin familj att acceptera hans kärlek till musiken tar honom till de dödas rike. Förutom att filmen är slående rent visuellt bjuder Coco dessutom på en riktigt fin och annorlunda berättelse som inte alls känns lika uttjatad och förutsägbar som andra filmer inom samma genre.

Genre: Animerat
Betyg IMDB: 8,4

Se Coco på Viaplay här


Hungerspelen

Hungerspelen
Sci-fi-serien som tog en hel generation ungdomar med storm på såväl vita duken som i bokform, och som en gång för alla introducerade oss till Jennifer Lawrence. Följ Katniss Everdeen när hon kämpar för att överleva i en kamp för liv och död i ett barbariskt spel annordnat av staten i en dystopisk framtid. På Viaplay kan du se första, andra och tredje filmen gratis. Observera att det här är en ungdomsfilm snarare än barnfilm.

Genre: Sci Fi/Drama/Action

Se Hungerspelen på Viaplay här