Har du barn hemma som är lediga från skolan under veckan? Håll dem och dig själv syselsatta med dessa förstklassiga filmer som är underhållande för alla åldrar!

Fler streaming-tips:

 
Ice Age

Ice Age 1, 2 & 3

Filmklassikerna som är roliga för alla åldrar. Följ med när den udda trion bestående av Mammuten Manfred, Sengångaren Sid och sabeltandade tigern Diego när de ska ta sig an diverse utmaningar under istiden.

Genre: Animerat

Se Ice Age på Viaplay här


Wonder

Wonder

Auggie Pullman är som vilken kille som helst, förutom att han ser lite annorlunda ut till följd av diverse operationer. När han med bristande självförtroende går till skolan för första gången tvingas han navigera bland vilka klasskompisar han kan lita på, samtidigt som resten av hans familj går igenom egna personliga problem. En riktigt hjärtvärmande film som definitivt kittlar i tårkanalerna.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8

Se Wonder på Viaplay här


Mary Poppins

Mary Poppins (originalet)

Är det dags att visa kidsen hur barnfilmer såg ut förr i tiden? Klassiska Mary Poppins från 1964 med Julie Andrews i huvudrollen är en tidlös klassiker som håller än i dag. En nostalgitripp för de vuxna och allmänbildning för de yngre, helt enkelt!

Genre: Musikal
Betyg IMDB: 7,8

Se Mary Poppins på Viaplay här


March of the penguins

Pingvinresan

Kejsarpinviner är inte bara fina att titta på, de är dessutom otroligt fascinerande djur som har utvecklat avancerade metoder för att kunna överleva i en nästintill obebolig miljö. I den här dokumentären får vi en helt unik inblick i kejsarpingvinernas vardag.

Genre: Dokumentär
Betyg IMDB: 7,6

Se Pingvinresan på Viaplay här


Coco

Coco

I och med teknikens framsteg kommer det ibland filmer som gör oss målösa när det gäller animeringen. Coco är en av dessa filmer, där vi får följa en pojke i Mexico vars försök att få sin familj att acceptera hans kärlek till musiken tar honom till de dödas rike. Förutom att filmen är slående rent visuellt bjuder Coco dessutom på en riktigt fin och annorlunda berättelse som inte alls känns lika uttjatad och förutsägbar som andra filmer inom samma genre.

Genre: Animerat
Betyg IMDB: 8,4

Se Coco på Viaplay här


Hungerspelen

Hungerspelen

Sci-fi-serien som tog en hel generation ungdomar med storm på såväl vita duken som i bokform, och som en gång för alla introducerade oss för Jennifer Lawrence. Följ Katniss Everdeen när hon kämpar för att överleva i en kamp för liv och död i ett barbariskt spel annordnat av staten i en dystopisk framtid. På Viaplay kan du se första, andra och tredje filmen gratis. Observera att det här är en ungdomsfilm snarare än barnfilm.

Genre: Sci Fi/Drama/Action

Se Hungerspelen på Viaplay här