Fler streaming-tips:


LayerCake viaplay

Layer Cake

En brutal och välgjord actionfilm som hamnat något under radarn. Här spelar Daniel Craig en knarksmuglare som planerar att pensionera sig från brottsligheten. De här planerna går i kras när han får två uppdrag från en av de högsta pamparna inom maffian, bland annat att hitta hans väns dotter.

Genre: Action
Betyg IMDB: 7,4

Se Layer Cake på Viaplay här!


Moulin Rouge viaplay

Moulin Rouge!

Christian åker till Moulin Rouge för att leva ut sina författardrömmar. Han slängs bokstavligt talat in i en teaterproduktion och blir förälskad i huvudrollsinnehavaren och kurtisanen Satin. Deras passionerade kärlekshistoria blir dock problematisk då Hertigen, som finansierar det hela, också är förtjust i Satin. En storslagen musikal med välkända sånger i helt ny tappning med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna.

Missa inte: Stort test – här är bästa streamingtjänsten 2018!

Genre: Musikal/Drama
Betyg IMDB: 7,6

Se Moulin Rouge! på Viaplay här!


Salt viaplay

Salt

En klassisk actionrulle med legendariska Angelina Jolie i huvudrollen, här som CIA-agenten Evelyn Salt. När hon pekas ut som rysk dubbelspion och lönnmördare tvingas hon gå under jord. Vem kan man lita på egentligen?

Genre: Action
Betyg IMDB: 6,4

Se Salt på Viaplay här!


Memento viaplay

Memento

En riktigt nytänkande film utan dess like. Vi får följa Leonard som lider av total kortminnesförlust, och därför måste förlita sig på de ansteckningar och tatueringar han har. Allt han, och vi vet, är att han söker efter sin frus mördare. Filmens genialiska upplägg gör att även vi som tittar inte vet vad som kommer ske – eller kanske snarare vad som har hänt.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,5

Se Memento på Viaplay här


Arrival viaplay

Arrival

Såg du den här och tänkte: Det är väl bara en till sån där alienfilm? FEL! Arrival är en suggestiv, välgenomarbetad och framförallt oförutsägbar film som skiljer sig från de flesta andra moderna sci-fi-filmer. Filmen utspelar sig inom en snar framtid när äggliknande utomjordiska farkoster dyker upp runt om på jordklotet. Vi får följa språkvetaren Louise Banks, porträtterad av Amy Adams (känd från Man of Steel och Förtrollad) när hon kallas in för att översätta utomjordingarnas språk som består av olika symboler.

Genre: Sci-fi/Drama
Betyg IMDB: 8

Se Arrival på Viaplay


Remember the Titans viaplay

Remember the Titans

Filmer dedikerade till att berätta historien om specifika idrottsmän och lag är många, de flesta menar att Remember the Titans är en av de bästa inom genren. Filmen handlar om amerikanska fotbollslaget The Titans i Virginia, som för första gången inkluderar spelare med olika hudfärg. Förutom fantastiskt skådespel och en gripande story levererar filmen även ett viktigt budskap om hur rasism och systematisk diskriminering faktiskt kan övervinnas.

Genre: Sport/Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Remember the Titans på Viaplay