Fler streaming-tips:

Har du inte Viaplay? Testa gratis i 2 veckor här!


First Man

First Man

”Ett litet steg för mannen, men ett stort steg för mänskligheten!” Ryan Gosling spelar Neil Armstrong under åren som leder upp till att han blir den första astronauten någonsin att sätta en fot på månens yta 1969. Här får vi följa vilken beslutsamhet och vilka kompromisser som krävs för att utföra ett så avlägset och livsfarligt uppdrag.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,3

Se First Man på Viaplay här


Lara Croft

Tomb Raider

Äntligen får vi se hur Lara Croft blev den orädda Tomb Raider vi känner henne som idag! Nu är det svenska Alicia Vikander som axlar rollen som den brittiska arvtagaren, den här gången i jakt på att lösa gåtan om vart hennes pappa tagit vägen. Hennes sökande tar henne över havet och till en okänd ö utanför Japan, men där upptäcker hon att hon inte är första personen på plats...

Genre: Action
Betyg IMDB: 6,3

Se Tomb Raider på Viaplay här


Colette

Colette

Gabrielle Colette är uppväxt på franska vyschan. När hon gifter sig med den framstående författaren Willy slängs hon in i Paris aristokratiska liv. När skrivkrampen slår till bestämmer sig Colette för att ge sig på skrivandet och ger under sin mans namn ut böcker om skolflickan Claudine. Böckerna blir en omedelbar succé, utan att någon vet vem den egentliga författaren är. En helt osannolik men sann historia om en kvinna som kämpar för att få den upprättelse hon förtjänar samtidigt som hon försöker navigera sig i en mansdominerad värld.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 6,7

Se Colette på Viaplay här


Her

Her

Theodore är nyskild och jobbar med att skriva personliga brev åt främlingar på beställning. När ett företag utvecklar ett gränssnitt helt och hållet drivet av artificiell intelligens, blir han successivt mer och mer fäst vid Samantha, som AI:n kallar sig. En melankolisk och väldigt fin film som får oss att ställa oss frågan var gränsen till ett medvetande egentligen går?

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,0

Se Her på Viaplay här


Call me by your name

Call Me By Your Name

Elio är en tonåring som tillbringar sommaren 1983 i Italien tillsammans med sin kärleksfulla familj. När de tar in en inneboende, en amerikan vid namn Oliver, börjar en kärlek sakta men säkert spira mellan de två. En fantastiskt vacker film som vunnit alla tänkbara priser!

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,9

Se Call me by your name på Viaplay här


Little Miss Sunshine

Little Miss Sunshine

När sjuåriga Olive av en händelse vinner sin lokala skönhetstävling packar hela familjen ihop sig i en folkabuss för att åka på en roadtrip genom landet till finalen. Tillsammans med bland annat hennes farfar till coach, en suicidal morbror och en storebror som väljer att inte prata. En tragikomisk film som handlar om hur kärlek för familjen kan ta sig i uttryck på de mest bisarra, extrema sätt.

Genre: Komedi/Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Little Miss Sunshine på Viaplay här!


Mollys game

Molly's Game

Den förbluffande nog sanna historien om Molly Bloom som efter en olycka i skidbacken hamnar i den undre världens pokerspelande. Efter några år har hon snabbt startat ett eget imperium och börjar märka att det finns en baksida till hennes framgångar. I rollerna ser vi bland annat Jessica Chastain och Idris Elba.

Genre: Drama/Thriller
Betyg IMDB: 7,5

Se Molly's Game på Viaplay här


I, Tonya

I, Tonya

1994 chockades världen när konståkaren Nancy Kerrigan blev misshandlad inför sin medverkan i OS. Huvudmistänkt blir ingen mindre än Jeff Gillooly, som av en händelse är gift med Nancys huvudkonkurrent Tonya Harding. Hur mycket visste egentligen Tonya om detta och vem är denna gränslösa, målmedvetna kvinna? I den här filmen får vi följa storyn om hur Tonya kämpar sig fram i livet och blir först i USA att klara av en så kallad trippel lutz.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,5

Se I, Tonya på Viaplay här


Nyckeln till Frihet

Nyckeln till frihet

Få kan ha undgått denna prisade klassiker. Nyckeln till frihet, eller The Shawshank Redemption som den heter på engelska, handlar om Andy som blir oskyldigt dömd för mordet på sin fru och hennes älskare. Väl i fängelset träffar han fången Red, spelad av Morgan Freeman, och en fin vänskap spirar.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 9,3

Se Nyckeln till frihet på Viaplay här