Fler streaming-tips:


Call me by your name

Call Me By Your Name

Elio är en tonåring som tillbringar sommaren 1983 i Italien tillsammans med sin kärleksfulla familj. När de tar in en inneboende, en amerikan vid namn Oliver, börjar en kärlek sakta men säkert spira mellan de två. En fantastiskt vacker film som vunnit alla tänkbara priser!

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,9

Se Call me by your name på Viaplay här


Little Miss Sunshine

Little Miss Sunshine

När sjuåriga Olive av en händelse vinner sin lokala skönhetstävling packar hela familjen ihop sig i en folkabuss för att åka en roadtrip genom landet för att åka till finalen. Tillsammans med bland annat hennes farfar till coach, en suicidal morbror och en storebror som väljer att inte prata. En tragikomisk film som handlar om hur kärlek för familjen kan ta sig i uttryck på de mest bisarra, extrema sätt.

Genre: Komedi/Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Little Miss Sunshine på Viaplay här!


Mollys game

Molly's Game

Den förbluffande nog sanna historien om Molly Bloom som efter en olycka i skidbacken hamnar i den undre världens pokerspelande. Efter några år har hon snabbt startat ett eget imperium och börjar märka att det finns en baksida till hennes framgångar. I rollerna ser vi bland annat Jessica Chastain och Idris Elba.

Genre: Drama/Thriller
Betyg IMDB: 7,5

Se Molly's Game på Viaplay här


Darkest Hour

Darkest Hour

Denna dubbelt Oscarsbelönta storfilm skildrar Storbritannien mitt i stridens hetta 1940 när dåvarande premiärminister Winston Churchill har ett svårt beslut att fatta: Gå in i ett potentiellt katastrofalt krig eller förhandla med Hitler? I huvudrollen ser vi Gary Oldman i en kusligt välgjord mask.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,4

Se Darkest Hour på Viaplay här


Avengers

Avengers: Infinity War

Senaste tillskottet i Avengers-serien har äntligen kommit till Viaplay! Aldrig har så många olika superhjältar behövt samarbeta för att tillintetgöra hotet, den här gången i form av Thanos, vars mål är att förinta halva universums befolkning med hjälp av alla så kallade evighetsstenar.

Genre: Action
Betyg IMDB: 8,5

Se Avengers: Infinity War på Viaplay här


I, Tonya

I, Tonya

1994 chockades världen när konståkaren Nancy Kerrigan blev misshandlad inför sin medverkan i OS. Huvudmistänkt blir ingen mindre än Jeff Gillooly, som av en händelse är gift med Nancys huvudkonkurrent Tonya Harding. Hur mycket visste egentligen Tonya om detta och vem är denna gränslösa, målmedvetna kvinna? I den här filmen får vi följa storyn hur Tonya kämpar sig fram i livet och blir först i USA att klara av en så kallad trippel lutz.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,5

Se I, Tonya på Viaplay här


Bladerunner 2048

Bladerunner 2049

Vi var många som föll pladask för sci-fi-succén Bladerunner som kom 1982. I fjol kom uppföljaren, Bladerunner 2049, och vi tycker att den är minst lika bra som den storslagna föregångaren. Den har allt som originalet hade, omöjligt bra effekter, oslagbart skådespel och ett riktigt stämningsfyllt soundtrack, men på något sätt är den här uppföljaren ändå lite mer spektakulär visuellt.

Vi råder dig starkt att se originalet om du inte redan sett det innan du tar dig an uppföljaren. Den finns såklart också att se på Itunes här.

Genre: Sci-fi
Betyg IMDB: 8,2

Se Bladerunner 2049 hos Viaplay här


Memento viaplay

Memento

En riktigt nytänkande film utan dess like. Vi får följa Leonard som lider av total kortminnesförlust, och därför måste förlita sig på de anteckningar och tatueringar han har. Allt han, och vi vet, är att han söker efter sin frus mördare. Filmens genialiska upplägg gör att även vi som tittar inte vet vad som kommer ske – eller kanske snarare vad som har hänt.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,5

Se Memento på Viaplay här


Nyckeln till Frihet

Nyckeln till frihet

Få kan ha undgått att se denna prisade klassiker. Nyckeln till frihet, eller The Shawshank Redemption som den heter på engelska, handlar om Andy som blir oskyldigt dömd för mordet på sin fru och hennes älskare. Väl i fängelset träffar han fången Red, spelad av Morgan Freeman och en fin vänskap spirar.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 9,3

Se Nyckeln till frihet på Viaplay här