Missa inte:


Handmaids tale

The Handmaid's Tale

I ett framtida USA där fertilitet blir allt ovanligare har kristna fundamentalister tagit över styret och kvinnor blivit degraderade till andra klassens medborgare. June, numera under namnet Offred, är tjänarinna i syfte att bli gravid för paret Waterford som inte kan få egna barn. Men under ytan bubblar en revolution. Baserat på boken Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,5

Se The Handmaids Tale på Viaplay här


Billions

Billions
Hedgefondskungen Axe och federala åklagaren Chuck hamnar i fejd med varandra där miljarder av dollar står på spel. En serie för dig som tycker om serier som Homeland, House of Cards och Suits.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Billions på Viaplay här


White Collar

White Collar

Letar du efter en actionfylld och spännande serie med hundra avsnitt som du kan maratontitta på under helgen? Då är White Collar någonting för dig! Här får vi följa karismatiske konstförfalskaren Neil Caffrey och FBI-agenten Peter Burke när de löser brott i New York.

Genre: Deckare/Komedi
Betyg IMDB: 8,3

Se White Collar på Viaplay här


Mr Robot

Mr. Robot

It-experten och hackern Elliot Alderson, spelad av Rami Malek, som för övrigt belönades med en Golden Globe för sin prestation, kämpar med grova, psykiska problem samtidigt som han vill göra världen till en bättre plats genom att hacka en hemsk människa i taget. När han träffar Mr Robot, spelad av Christian Slater, dras han in i organisationen F Society vars plan är att hacka världens mäktigaste företag som kontrollerar större delen av världens kredit för att radera världens skatteskuld. Serien är en av få som faktiskt har koll på vad de snackar om när det kommer till hacking. I rollerna ser vi även svenska Martin Wallström (känd från I rymden finns inga känslor och Ego).

Genre: Thriller/Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se Mr. Robot på Viaplay här


Seinfeld

Seinfeld

Komediserien som förändrade genren för all framtid. Seinfeld handlar om komikern Jerry Seinfeld och hans tre vänner George, Elaine och Kramer och om hur de brottas med sina vardagsbekymmer. Du kan slå på vilket avsnitt som helst när som helst och kommer garanterat vara på bättre humör när avsnittet är slut.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 8,9

Se Seinfeld på Viaplay här


South Park

South Park

I dagens underliga världsklimat fullkomligt blomstrar satiren, framförallt i USA. South Park är en ganska simpelt animerad tecknad serie om fyra elever i Colorado. Serien gör narr av aktuella händelser inom politik och media på ett pricksäkert sätt som definitivt är allt annat än barntillåtet.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 8,8

Se South Park på Viaplay här


Walking Dead

The Walking Dead

En av de största serierna i dagsläget. Som titeln föreslår utspelar The Walking Dead sig i en apokalyptisk värld där större delen av mänskligheten drabbats av ett zombievirus. En blodig, actionfylld serie om ett gäng människor som tillsammans försöker överleva de levande döda, samtidigt som de måste ta hand om strider inom gruppen.

Genre: Action
Betyg IMDB: 8,5

Se The Walking Dead på Viaplay här


Viaplay

The Blacklist

Här har vi en tv-serie med en rejäl dos FBI-hemligheter, skumma affärer och mängder med oväntade utvecklingar. Kvaliteten är kanske inte alltid skyhög men i sina bästa stunder är The Blacklist uppe och nosar på de allra bästa thrillerserierna.

Genre: Deckare
Betyg IMDB: 8,1

Se Bosch på Viaplay här


Viaplay

Bosch

Tvättmaskinsförväxlingen till trots – tv-serien Bosch är i det närmaste unik i sin ton, och flörtar dessutom en hel del med klassiska snutserier från 90-talet. Den här är en mörk historia om den ärrade Los Angeles-polisen Harry Bosch och hans nystande i gamla mordgåtor. Det tar ett tag innan den kommer igång, men vi lovar att du kommer sitta som på nålar när upplösningen närmar sig.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,3

Se Bosch på Viaplay här


Viaplay

Empire

Här snackar vi bling-bling och miljonaffärer för hela slanten. Empire utspelar sig i New York, där vi får följa maktkampen kring hip hop-studion Empire Entertainment. Fantastisk musik, snygga miljöer och en familjeintriger utlovas.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,7

Se Empire på Viaplay här