Missa inte:


joker

Joker

Hur blev Jokern egentligen den nemisis vi känner från Batman-filmerna? I det här mångfaldigt prisbelönade dramat får vi se hur en utstött Arthur i Gotham successivt förvandlas från dråplig skapelse till rent utsagt livsfarlig. Vad är verkligt och vad händer i Arthurs huvud egentligen? I rollerna ser vi bland annat Joaquin Phoenix och Robert De Niro.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6
Pris: 49/169 kronor

Se Joker på Viaplay här


Hustlers

Hustlers

Destiny är det senaste tillskottet på en strippklubb i New York. Tillsammans med veteranen Ramona börjar de ta till allt mer tveksamma metoder för att samla in pengar. Otroligt nog baserat på en verklig historia!

Genre: Drama
Betyg IMDB: 6,4
Pris: 49 kronor/139 kronor

Se Hustlers på Viaplay här


Lord of the rings

Sagan om Ringen-trilogin

Följ med Frodo på sin resa för att utplåna Härskarringen tillsammans med Sam, Aragorn, Gandalf och resten av gänget från Midgård. På Viaplay kan du se vår favorithobbit tillsammans med trollkarlar, dvärgar och alver bekämpa Saurons orcher och andra hinder på deras väg mot att skapa fred i riket.

Se Sagan om ringen – Härskarringen på Viaplay här
Se Sagan om de två tornen på Viaplay här
Se Sagan om konungens återkomst på Viaplay här

Du som har Viaplay-abonnemang kan dessutom streama Hobbit-filmerna helt gratis på Viaplay här!Harry Potter

Alla Harry Potter-filmer!

Fram med kvast och trollstav, det är dags att åka tillbaka till Hogwarts! Numera kan du hyra eller köpa samtliga Harry Potter-filmer hos Viaplay. Följ med Harry, Ron och Hermione genom åren på magiska skolan för häxor och trollkarlar, ständigt under hotet från Voldemort och hans dödsätare.

Streama alla Harry Potter-filmer här!

Läs också: Andra sajter som låter dig streama alla Harry Potter-filmer på nätet!


Interstellar

Interstellar

Gnugga geniknölarna för du kommer att behöva dem för att förstå all kvantmekanik och fysik i den här filmen! Interstellar utspelar sig i framtiden när människan tagit slut på jordens resurser. Då åker en grupp forskare ut i yttre rymden för att hitta en ny planet som människan kan bosätta sig på. Under resans gång blir tiden deras viktigaste resurs för att hinna tillbaka till jorden innan mänskligheten går under.

Genre: Sci-fi
Betyg IMDB: 8,6
Pris: 39 kronor/99 kronor

Se Interstellar på Viaplay här


Dunkirk

Dunkirk

Sugen på en andra världskrigs-film signerad Christopher Nolan? Dunkirk utspelar sig i franska staden med samma namn där soldater från Belgien, Storbritannien och Frankrike blir omringade av tyska armén. Baserad på en sann historia.

Genre: Action/Drama
Betyg IMDB: 8,2
Pris: 49 kronor/99 kronor

Se Dunkirk på Viaplay här


Forrest Gump

Forrest Gump

”Life is like a box of chocolate.” I den här filmen får vi följa Forrest Gumps enastående liv från att ha bedömts som helt iq-befriad till att bli hyllad av presidenten och inspirera John Lennon. Det är idag 23 år sedan filmen hade premiär, men den förblir precis lika omtyckt idag.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,8
Pris: 39 kronor/59 kronor

Se Forrest Gump på Viaplay här


Viaplay

Gone Girl

David Fincher har gjort sig känd för sina täta thrillerhistorier, och Gone Girl går definitivt i samma anda, även om det är långt ifrån hans främsta verk. Här får vi utmärkt skådespeleri av Ben Affleck och Rosamund Pike, och en komplicerad historia som lär skapa en hel del huvudbry. För den som vill ha mer rekommenderas boken med samma namn.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,1
Pris: 39 kronor/59 kronor

Se Gone Girl på Viaplay


Ondskan

Ondskan

Filmen baserad på Jan Guillous till viss del självbiografiska bok. Erik kommer från ett hem med en våldsam far och sätts på ett internat. Tillvaron på internatet blir snart outhärdlig. Inte en film för den som vill ha något trevligt och mysigt, utan för den som vill se en riktigt bra film som känns ända in i själen.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,8
Pris: 39 kronor

Se Ondskan på Viaplay här


Imitation Game

The Imitation Game

Berättelsen om matematikern Alan Turing som knäckte Enigma-koden under andra världskriget, vilket hjälpte Storbritannien och de allierade att gå segrande ur kriget. Turings livsverk överskuggades länge av det faktum att han arresterades på grund av sin homosexualitet. Den här filmen skildrar gripande om geniets liv och är samtidigt riktigt spännande. I rollerna ser vi bland annat Benedict Cumberbatch (känd från Sherlock och Doctor Strange) och Kiera Knightley (känd från Pirates of the Caribbean och Pride and Prejudice).

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8
Pris: 39 kronor/59 kronor

Se The Imitation Game på Viaplay här


Blade Runner

Blade Runner

Blade Runner utspelar sig i framtidens Los Angeles där replikanter, det vill säga kusligt verklighetstrogna robotar, framställs för att användas som slavar i kolonier på andra planeter. Rick Deckard, spelad av Harrison Ford, tillkallas för att utrota fyra av dem som snott ett rymdskepp och kommit tillbaka till jorden. Men efter ett tag börjar Rick tvivla på att hans order egentligen är det rätta att göra…

Genre: Sci-fi
Betyg IMDB: 8,2
Pris: 39 kronor/99 kronor

Se Blade Runner på Viaplay här


Seven

Seven

En seriemördare iscensätter sju mord inspirerad av de sju dödssynderna. Två poliser, porträtterade av Brad Pitt och Morgan Freeman, anställs för att ta hand om fallet och får se den ena mordplatsen mer horribel än den andra. Perfekt för dig som letar efter någonting som ger dig samma kalla kårar som Saw-filmerna, men med betydligt mer påkostad produktion.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,6
Pris: 39 kronor/99 kronor

Se Seven på Viaplay här


Gudfadern

Gudfadern

Ännu en riktig kultklassiker, signerad Francis Ford Coppola. Marlon Brando gör sin legendariska roll som Vito Corleone, patriarken i en av New Yorks mest ökända maffia. Filmen skildrar det blodiga krig som försiggick mellan maffiafamiljerna i USA på 40-talet och är i mångt och mycket inspirerad av verkliga händelser. Även de kritikerrosade uppföljarna finns att hyra på Viaplay.

Genre: Drama/Action
Betyg IMDB: 9,2
Pris: 39 kronor/59 kronor

Se Gudfadern på Viaplay här


Kingsman

Kingsman: The Secret Service

Kingsman är en hemlig agentorganisation i England. Eggy, en förortskille med oanade talanger, blir antagen till ansökningsprovet att vara med i den mytomspunna organisationen. Samtidigt försvinner diverse personer inom kändiseliten spårlöst. Och vad har teknikmogulen Valentine egentligen i kikarn? En modern actionrulle i äkta brittisk anda med namn som Colin Firth och Samuel L Jackson.

Genre: Action/Komedi
Betyg IMDB: 7,7
Pris: 39 kronor/129 kronor

Se Kingsman på Viaplay här