Missa inte:


Hereditary

Hereditary

Finns det någonting läskigare än tanken på att ens familj omringas av någon typ av övernaturlig förbannelse? Hereditary handlar om familjen Graham, som efter att barnens mormor Annie går bort börjar få underliga syner. Sakta men säkert förvandlas deras tillvaro till en hemsökt mardröm.

Genre: Skräck
Betyg: 7,3

Se Hereditary på Viaplay här


A cure for wellness

A Cure for Wellness

När ett stort företags vd åker till ett spa i de schweiziska aplerna blir han sig aldrig riktigt lik och skickar ett brev till ledningen där han förkastar den kapitalistiska synen som företaget bedriver. Lockhart, en ung och nyligen befordrad anställd vid namn Lockhart får i uppdrag att åka till Schweiz och övertala vd:n att ta sitt förnuft till fånga. Föga anar Lockhart att det inte ska bli så lätt som han först tror att lämna hälsocentret.

Genre: Thriller
Betyg: 6,4

Se A Cure for Wellness på Viaplay


Get out

Get Out

Get Out är skräckfilmen som var på allas läppar när den släpptes 2017! Filmen handlar om Chris som hälsar på sin flickväns föräldrar. Allt verkar till en början frid och fröjd, men successivt tar det hela en obehaglig vändning. Vad har egentligen hänt med de andra mörkhyade i området? En kontroversiell och riktigt läskig rysare som tar upp rasism på ett sätt som andra filmer i genren inte har gjort tidigare.

Genre: Skräckfilm/Thriller
Betyg IMDB: 7,7
Pris: 99 kronor

Se Get Out på Viaplay här


Night of the Living Dead

Varför inte tillbringa kvällen med att se en film som spelat en fundamental roll i filmhistorien? Night of the Living dead spelades in med otroligt låg budget och fick genast stort genomslag. Trots att ordet zombie inte nämns räknas det idag av många som den första moderna zombiefilmen och har inspirerat upplägget till nästan alla zombiefilmer som följde, med en eller fler människor som försöker överleva zombieviruset.

Genre: Zombiefilm/Skräck
Betyg IMDB: 7,9

Se Night of the Living Dead