Här listar vi bästa rysarna på Viaplay, både hyr/köp-filmer och de som är gratis med ett Viaplay-abonnemang.

Missa inte:


Us

Us

Efter framgången med Get Out kom Jordan Peele med sin andra psykologiska skräckfilm i år. Den här gången är det Lupita Nyong'o som spelar huvudrollen som den traumatiserade Adelaide som efter en surrealistisk händelse i sin barndom burit med sig en skräck för dubbelgångare. En mardröm som en dag verkar slå in...

Genre: Thriller/Rysare
Betyg IMDB: 6,9
Pris: Hyr för 49 kronor, köp för 149 kronor.

Se Us hos Viaplay här


Hereditary

Hereditary

Finns det någonting läskigare än tanken på att ens familj omringas av någon typ av övernaturlig förbannelse? Hereditary handlar om familjen Graham, som efter att barnens mormor Annie går bort börjar få underliga syner. Sakta men säkert förvandlas deras tillvaro till en hemsökt mardröm. Hyllade skaparen bakom Hereditary kom i sommar ut med sin nya thriller Midsommar, som också går att streama hos Viaplay här!

Genre: Skräck
Betyg: 7,3

Se Hereditary på Viaplay här


Get out

Get Out

Get Out är skräckfilmen som var på allas läppar när den släpptes 2017! Filmen handlar om Chris som hälsar på sin flickväns föräldrar. Allt verkar till en början frid och fröjd, men successivt tar det hela en obehaglig vändning. Vad har egentligen hänt med de andra mörkhyade i området? En kontroversiell och riktigt läskig rysare som tar upp rasism på ett sätt som andra filmer i genren inte har gjort tidigare.

Genre: Skräckfilm/Thriller
Betyg IMDB: 7,7
Pris: 99 kronor

Se Get Out på Viaplay här


Night of the living dead

Night of the Living Dead

Varför inte tillbringa kvällen med att se en film som spelat en fundamental roll i filmhistorien? Night of the Living Dead spelades in med otroligt låg budget och fick genast stort genomslag. Trots att ordet zombie inte nämns räknas det idag av många som den första moderna zombiefilmen och har inspirerat upplägget till nästan alla zombiefilmer som följde, med en eller fler människor som försöker överleva zombieviruset.

Genre: Zombiefilm/Skräck
Betyg IMDB: 7,9

Se Night of the Living Dead