Viaplay lägger till och tar bort filmer hela tiden. Vi tipsar om våra favoritfilmer som du kan se på Viaplay just nu. Detta är våra toppval.

Översikt:

Bästa filmer på Viaplay just nu


Uncharted

Uncharted

Uncharted är filmen som bygger på det populära tv-spelet med samma namn. I ärlighetens namn är detta inte den bästa film som någonsin gjorts. Men om du saknar gamla klassiska äventyrsfilmer och väntar otåligt på den nya Indiana Jones-filmen, då kan detta vara en film för dig. Vad filmen saknar i hjärnceller tar den igen med råge i fartfylld action. Skön söndagsfilm – om du sänker förväntningarna.

Genre: Äventyr, action
Se Uncharted på Viaplay


One Upon a Time… in Hollywood

One Upon a Time… in Hollywood

I Quentin Tarantinos senaste alster får du följa tv-stjärnan Rick Dalton som totalt tappat all ödmjukhet efter en tids framgång, men måste nu hantera att hans karriär är på väg nedför. Vid sin sida har han sin alltid lika lugna stuntman Cliff Booth. Parallellt med det hela får Sharon Tate kontakt med den ökända Manson-familjen…

Genre: Drama, komedi, action
Se Once Upon a Time… In Hollywood på Viaplay


Bad Santa

Bad Santa

Billy Bob Thornton spelar en lurendrejare som tillsammans med sin kumpan klär ut sig till tomten för att råna köpcenter på julafton. Allt förändras när han träffar en ung pojke och en motvillig vänskap bildas.

Genre: Komedi
Se Bad Santa på Viaplay
På Viaplay ser du även Bad Santa 2


Schindler's List

Schindler's List

Steven Spielbergs Schindler's List är en film som alla bör se, hur jobbig den än må vara. I filmen får du följa Oskar Schindler (Liam Neeson) som under andra världskriget gör allt han kan för att rädda judar undan förintelsen. Filmen ger en inblick i hur maskineriet som var förintelsen fungerade och människorna som var involverade.

Genre: Drama, biografi
Se Schindler's List på Viaplay


Ombytta roller

Ombytta roller

En riktig gammal 80-talsklassiker med Eddie Murphy i sina glansdagar. En rik investerare och en fattig lurendrejare byter liv med varandra efter en vadslagning mellan två cyniska miljonärer. Knasigheter uppstår.

Genre: Komedi
Se Ombytta roller på Viaplay


Gone Girl

Gone Girl

Filmatisering av boken med samma namn. Nick Dunnes (Ben Affleck) fru Amy (Rosamund Pike) försvinner plötsligt spårlöst och han blir huvudmisstänkt i fallet. Forensiska spår i deras hus tyder på att hon blivit mördad. Men allting är inte som det ser ut. En nagelbitare till thriller du inte får missa.

Genre: Thriller, mysterium
Se Gone Girl på Viaplay


No Time to Die

No Time to Die

James Bond behöver knappast någon närmare introduktion. No Time to Die är den 25:e filmen i serien, och den femte med Daniel Craig i huvudrollen som agent 007. Spioneri, action och coola prylar. En film som inte gör några Bond-fans besvikna.

Genre: Action, thriller
Se No Time to Die på Viaplay


Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters: Afterlife

Det är omöjligt att slå de första Ghostbustersfilmerna från 80-talet i såväl känsla som hjärta. Är du ett diehard-fan av de första filmerna kommer du definitvt inte att ge den här mer än 6 av 10 i betyg. Men det finns något som ändå gör att du måste se den – originalskådespelarna gästspelar i filmen! Att se Bill Murray, Ernie Hudson och Dan Akroyd jaga spöken igen är ändå en magisk känsla.

Genre: Äventyr, komedi
Se Ghostbusters Ghostbusters: Afterlife på Viaplay


Spider-Man

Spider-Man

Spider Man är en av de superhjältar som rebootats flest gånger. Och tur är det, för den senaste iterationen med Tom Holland i huvudrollen är tveklöst den bästa. Spindelmannen vävs snyggt in i det ständigt växande Marvel-universumet och det är mycket underhållande. Alla de tre senaste filmerna finns nu att streama på Viaplay, missa inte det!

Genre: Action, Superhjälte
Se Spider-Man-filmerna på Viaplay


Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse

En hyllad tecknad version av Spindelmanen som tar ett nytt grepp på historien om mannen med spindelkrafter. Den unga pojken Miles Morales blir efter Spindelmannens död den nya Spindelmannen. Men historien stannar inte där. Blanda in lite onda skurkar och vetenskap som spårar ut och plötsligt har vi massor av olika Spindelmän (och kvinnor) från andra dimensioner.

Genre: Tecknat, action
Se Spider-Man: Into the Spider-Verse på Viaplay


Hot Fuzz

Hot Fuzz

Efter Shaun of the Dead är det omöjligt att inte älska den brittiska duon Simon Pegg och Nick Frost. Hot Fuzz är en av deras bättre filmer som gett upphov till många citat och memes på nätet.

Simon Pegg spelar en storstadspolis som är otroligt bra på sitt jobb. Av en händelse blir han förflyttad till en trött liten småstad där få är imponerade av hans poliskunskaper. Men så en dag börjar han misstänka att allt inte står rätt till i den lilla staden. Det är något som pågår i det fördolda…

Genre: Komedi
Se Hot Fuzz på Viaplay


Bourne-filmerna

Bourne

Klassisk spionaction med Matt Damon. Jason Bourne är en agent med närmast övernaturliga kunskaper i kampsport och vapen. Filmserien börjar dock med att han hittas svårt skadad med minnesförlust på en fiskebåt. Han måste ta reda på vem han är, stoppa en konspiration och samtidigt överleva lönnmördare som är ute efter honom. De här filmerna är precis så som du skulle föreställa dig att James Bond skulle varit om han var amerikan.

Genre: Action
Se Bourne-filmerna på Viaplay

Indiana Jones

Indiana Jones

2023 släpps den sista filmen med Harrison Ford som arkeologen med hatten som vi älskat sedan 1981. Det är hög tid att damma av minnet och se igenom de fyra tidigare filmerna. Glad action, humor och nazister. Indiana Jones-filmerna har alla ingredienser som behövs för att göra en klassisk äventyrsfilm som de flesta kan uppskatta. Har du inte sett dem redan – skäms!

Genre: Äventyr, action
Se Indiana Jones-filmerna på Viaplay


Oldboy

Oldboy

En av de första koreanska filmerna som slog igenom stort även i västvärlden. Med en otroligt kreativ historia, bra skådespelare och ett slut som lämnar munnen på vid gavel är det inte konstigt att detta räknas som en av de bästa filmerna genom tiderna. Finns även en amerikansk version, men som oftast rekommenderas originalet.

Genre: Mysterium
Se Old Boy på Viaplay


We're the Millers

We're the Millers

Cannabisdealern David Clark (Jason Sudeikis) behöver skrapa ihop pengar och planerar att smuggla cannabis från Mexiko till USA för att få ihop det. Men en ensam man kan skapa misstankar, så han bestämmer sig för att skapa en fejkfamilj. Han hyr en strippa att spela hans fru (Jennifer Anniston), en 19-årig tjej som rymt hemifrån och en mycket tafatt 18-årig granne. Som upplagt för galenskaper.

Genre: Komedi
Se We're the Millers på Viaplay


Sorry to bother you

Sorry to bother you

En surrealistik, extremt kreativ och väldigt annorlunda film. Afroamerikanen Cassius Green får ett jobb inom telemarketing. Det går inget vidare, men en dag tipsar en kollega honom om att använda sin "vita röst". Plötsligt går karriären spikrakt uppåt och han badar plötsligt i pengar. Men när allt ser ut att gå som smort händer något mycket märkligt.

Genre: Fantasy, drama
Se Sorry to Bother you på Viaplay


Så som i himmelen

Så som i himmelen

Svenskt drama när det är som bäst. Michael Nyqvist spelar en stjärndirigent som återvänder till sin lilla hemort för att gå i pension. Väl hemma igen blir han ombedd att hjälpa den lokala kören. Starka känslor och feelgood-stunder avlöser varandra på löpande band i denna svenska klassiker.

Genre: Drama
Se Så som i himmelen på Viaplay


About Time

About Time

Av en slump upptäcker Tim vid 21 års ålder att han kan resa bakåt i tiden genom att gå in i trånga utrymmen. Men även om förmågan visar sig användbar när det gäller att få kvinnan i hans liv, uppstår massor av intriger och komplikationer i och med tidsresorna. En riktig feel good film som definitivt kommer att få den känsligare att fälla en tår.

Genre: Drama
Se About Time på Viaplay här


Marie Antoinette

Marie Antoinette

Sophia Coppolas färgsprakande skildring av legendariska och kontroversiella Marie Antoinettes liv, från okänd prinsessa till hatad drottning. Så här vi aldrig sett renässansen innan, där vi får följa dessa kungligheter som levde som dåtidens rockstjärnor.

Genre: Drama
Se Marie Antoinette på Viaplay


Fargo

Fargo

Kultklassikern signerad bröderna Coen. Jerry försöker på alla möjliga, taffliga sätt få fram en stor summa pengar, och beslutar sig till slut för att det bästa sättet helt enkelt är att kidnappa sin egen fru. Det hela leder till den ena mer dråpliga situationen efter den andra, som för honom in i allt mer invecklade, illegala händelseförlopp. Hack i hälarna är den observanta kommisarien Marge, som inte låter någonting stoppa henne.

Genre: Komedi/Thriller
Se Fargo på Viaplay


Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Flerfaldigt prisbelönade skildringen av Queen-sångaren Freddie Mercurys liv. Här får vi till tonerna av de största moderna klassikerna se hur denna numera legend går från att vara en ambitiös hobbysångare till att sjunga i världens största rockband.

Genre: Drama
Se Bohemian Rhapsody på Viaplay


Fler topplistor streaming: