Det är märkligt vad lyckad marknadsföring kan åstadkomma. Affärsidén med snygga svenskdesignade hörlurar har onekligen varit en framgångssaga och de två tidigare modellerna har sålt riktigt bra, inte bara i Sverige. De nya lurarna bär namnet Vasa och kommer även som trådlösa.

Missa inte: Här är de bästa hörlurarna just nu

Inspirationen kommer från olika livsstilsmärken, och visst är designen lyckad. Nätta med kromade detaljer som tillsammans med en platt, trasselfri kabel som löper mellan höger och vänster sida. Batteriet och fjärren är separerade från varandra så det är med andra ord två olika enheter att fästa på sladden. Trots detta är vikten endast 14 gram.

Sudio Vasa blå

Sammankopplingen sker enkelt och snabbt: Aktivera bluetooth och enheten är sökbar direkt. Nfc saknas, men det spelar mindre roll. Fjärrkontrollen består av tre knappar, två som styr volym och spårbyte och en som styr play/pause samt handsfree-funktion. Standardfunktioner alltså, och lätt att ta till sig som användare.

Passformen är ok, det medföljer ett gäng silikonpluggar i olika storlekar, men de sitter inte fast vidare bra inne i örat. Det blir med andra ord en hel del justeringar ute på promenaden. En aktiv livsstil går helt bort med dessa lurar, men på bussen eller liknande fungerar det utmärkt.

Ljudet får även det godkänt. Luftigt och rent över hela registret. Det finns emellertid viss distorsion som tilltar ju högre vi spelar, men överlag låter det helt ok. Basen är riktigt bra så länge lurarna sitter rätt inne i örat. Återigen lämnar passformen en del att önska.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning