Fantastisk grafik och körkänsla

Storhet i Forza Horizon 3 infinner sig däremot när du avviker helt från traditionell banracing. Fartkänslan vid högre hastigheter är visserligen superb, men ingenting mot första gången du dundrar genom öknen eller regnskogen i full fart. Det ojämna underlaget ökar spänningen avsevärt – du kan närsomhelst krocka mot träd eller andra föremål, vissa mer orubbliga än andra. Om olyckan väl är framme kan du lyckligtvis använda dig av tillbakaspolningen, ett återkommande hjälpsamt inslag i serien.

Forza Horizon 3

Här märks det att utvecklaren Playground Games har ett öga för detaljer. Miljöerna är fyllda med allt från höga träd, plantager, floder, och oändliga ökenlandskap. Effekterna som uppstår när du kör igenom dessa känns verklighetstrogna och bidrar verkligen till att öka inlevelsen. För att inte tala om de olika avsatserna som finns i spelet. Dessa finns utplacerade på höga berg och när du väl kör utför får du en överblick över den stora och mångfacetterade världen – allt i stämningshöjande slow motion.

Den enda biten som inte är imponerande är de gråa miljöerna kring stadskärnan, men då dessa utgör en sådan liten del av kartan är det inget som stör helheten. Har du väl tillbringat en stor del av tiden utanför vägarna kan stadsmiljöerna kännas något begränsande.

Socialt samspel

Forza Horizon 3 har på förhand kallats det mest sociala Forza-spelet hittills, och det är lätt att se varför. Utöver de ständigt återkommande ”drivetars” ( förare som baseras på din vänlista) har vi nu tillgång till en rad andra funktioner för samspel över nätet. Bland annat kan du numera ingå i en egen klubb tillsammans med andra spelare, starta och bjuda på auktioner av bilar och spela i ett kooperativt ”storyläge”. Vissa av funktionerna är i skrivande stund inte tillgängliga för test, men bådar gott inför lanseringen.

Forza Horizon 3

Som grädde på moset är Forza Horizon 3 även tillgängligt på Windows 10 via Microsofts Play Anywhere-satsning, vilket lär öka användarbasen för onlinespelande.