True Wireless, det vill säga hörlurar som är helt sladdlösa där du stoppar i en plugg i vardera öra, är snart här på bred front. Nyligen testade vi The Dash, som vår testredaktör Andreas Bergsman hyllade stort för både ljudkvaliteten och nytänket på funktionssidan. Batteritiden är i dagsläget en akilleshäl för den här typen av hörlurar, men detta vägs upp av hur otroligt smidigt det är att helt slippa kablarna.

Kritiken mot Apples kommande Airpods har framför allt handlat om två saker. Dels att de ska trilla ur öronen, och dels att det är lätt att tappa bort lurarna när de är så små och saknar sladd. Det sisa argumentet tycker jag är löjligt, men jag var själv lite skeptisk när det gäller Airpods efter att ha sett dem på bild. Mina öron har nämligen aldrig funkat med hörlurar av den typen man bara lägger i ytterörat.

Häromdagen fick jag dock testa Airpods för första gången och de satt faktiskt riktigt stadigt. Och trots att de inte trycks in i örongången som ett par in ear-lurar lät de riktigt bra med förvånansvärd tyngd i basen. Jag blev helt enkelt väldigt positivt överaskad.

Den lilla boxen där Airpods förvaras är också lite smart. Lurarna startar automatiskt när de lyfts ur lådan, och när du lägger tillbaka dem laddas de upp även om du inte har lådan ansluten till en strömkälla. Detta eftersom den har en inbyggd liten powerbank som förlänger speltiden ytterligare ett antal timmar.

Att para lurarna med en Iphone var också riktigt smidigt, och vi gillade funktionen då musiken pausas när du tar ur ena hörluren ur örat. Och hur de nya lurarna kan kopplas till alla dina prylar som är ihopkopplade via Apples Icloud. När den här produkten släpps i skarp version kommer också Siri att vara inblandad, vilket öppnar upp för nya spännande möjligheter.

Airpods är betydligt coolare och bättre i verkligheten än på bild, och jag tror att många kommer att bli positivt överraskade när de väl testar produkten (alternativt någon av de andra spännande True Wireless-lurarna som är på väg ut på marknaden i höst.)

Snart kan vi glömma den där störande sladden som alltid är i vägen och som alltid trasslat ihop sig när vi vill lyssna på musik. Och lösningen med en liten elegant och fickvänlig låda med inbyggd powerbank är genialisk!

Apple AirPods Pris vid test: 1299 kr.

Bästa pris just nu: 1599 kr