Få har väl missat att Sony avslöjade inte bara en utan två nya konsoler tidigare i september. Mest tid i rampljuset fick så klart kommande Playstation 4 Pro – den uppdaterade versionen av Playstation 4, med bättre teknik och stöd för 4k. Den andra versionen heter Playstation 4 Slim, och finns ute i handeln redan nu.

Missa inte: Här är de bästa spelen till Playstation 4 just nu

Mindre format

Playstation 4 Slim är enkelt förklarat en mer slimmad version av Playstation 4, utan några tekniska innovationer. Det låter kanske föga upphetsande, men några intressanta nyheter har Sony trots allt fått med. Det uppenbara är så klart storleken. Playstation 4 Slim har måtten 265 × 39 × 288 mm, att jämföra med på originalversionens 275 × 53 × 305 mm.

Missa inte: Vi testar Xbox One S – så bra är Microsofts nya spelkonsol

Nu känns ju inte Playstation 4 särskilt otymplig i sitt originalutförande, så frågan är hur många som verkligen är i behov av en mindre konsol. Nåväl, om du trots allt tycker att Playstation 4 tar upp mycket plats i tv-bänken lär det vara välkommet. I övrigt kommer Playstation 4 Slim i en helt mattsvart plast, till skillnad från Playstation 4 som har både blanksvart och mattsvart.

På framsidan av konsolen har touchpaneln ersatts av fysiska knappar för att mata ut skivan och slå på konsolen från standby-läge. Sony har även flyttat om usb-portarna något, och de är numera placerade på högersidan med större mellanrum.

Playstation 4 Slim
Nu får vi fysiska knappar på framsidan av konsolen.

Det som på förhand har skapat mest rabalder kring Playstation 4 Slim är Sonys val att slopa optisk utgång. Tråkigt nog, eftersom de flesta headsettillverkarna använder en mixer för att få Dolby Digital-ljud. Använder du ett sådant kan det alltså vara värt att hålla fast vid original-konsolen, alternativt invänta Playstation 4 Pro.

Playstation 4 Slim
På baksidan hittar vi de vanliga portarna. Ja, förutom optisk utgång då.