Tystare fläktar och mindre energiförbrukning

Playstation 4 Slim är något tystare, men fläktarna låter fortfarande en del när vi spelar från skiva eller ser på bluray-film.

En trevlig detalj är att det har blivit enklare att byta ut hårddisken. Det var visserligen inte särskilt svårt innan, men nu behöver du i princip bara öppna en lucka på sidan av konsolen, skruva loss en skruv och sedan byta hårddisk. Otroligt smidigt.

Playstation 4 Slim

På plussidan får vi även nämna energiförbrukningen. Playstation 4 Slim drar kort och gott mindre ström än sitt äldre syskon.

Dessutom har Playstation 4 Slim nu stöd för 5 ghz-wifi, vilket verkligen är på tiden med tanke på att många nu har uppdaterat till modernare routrar.

Uppdaterad Dual Shock 4

Tillsammans med Playstation 4 följer det även med en något uppdaterad Dual Shock 4 (handkontrollen till Playstation 4). Utseendemässigt har den fått en något gråare färgton och numera skiner ljuset från framsidan av kontrollen igenom på tryckplattan. Även om det mest känns som en kosmetisk detalj kan det säkert vara bra om du har flera kontroller inkopplade samtidigt. Det ska sägas att den här kontrollen även går att köpa lös.

Playstation 4 Slim
Dual Shock 4 är sig lik till formen, och fortfarande en riktigt bra handkontroll.