Med Mark på ryggen

Mark Ryden

Varför finns det inga ryggor med kvinnonamn?! Oh well, Mark Ryden är en smidig ryggsäck med usb-port för din powerbank. Den har en ficka som rymmer en bärbar dator på 15-tum. Ryggsäcken är vattentät och dragkedjorna är placerade på ryggen så att ingen ska kunna stjäla dina högt älskade prylar. Remmarna är vadderade med luftkudde på baksidan vilket gör den bekväm att bära även längre sträckor.

Kostar 647 kronor hos Amazon Sverige


Skärbräda

Flak Sack 2

Vi fortsätter med ryggor från Flak Sack och presenterar den fantasifullt namngivna Flack Sack II. Den är tillverkad i ett tyg som uppnår skärskyddsklass A9, den högsta som finns. Även bärremmarna är skärskyddade och fastsättningsremmen är såväl klipp- som skärskyddad. Perfekt om du glömt skärbrädan när du är på hajk. Liksom sin föregångare har den rfid-ficka, är vattenavstötande och fastlåsbar med medföljande kombinationshänglås. Rymmer 13 liter.

Kostar 1 683 kronor hos Familjetrygg


Återvunnen

Bobby Pro

Bobby Pro är en stöldskyddssäker ryggsäck som är tillverkad av återvunna plastflaskor. Bara det är ett köpargument, men om det inte räcker kan vi berätta att den har låsbara och dolda blixtlås, rfid-skyddade fickor, usb samt är vattenavvisande. Fronten är skärbeständig. Passar fotografer som tar med sig mycket utrustning. Bobby Pro hyser 15,6-tums bärbara datorer och 12,9-tums tablets och har en total kapacitet på 18 liter.

Kostar 1 510 kronor hos Amazon SverigeStorköp

Big Buy Tech

Från Big Buy Tech (!) kommer en ryggsäck som enkelt sväljer din 15-tums bärbara dator. Den har också en ficka för en 10-tums padda. Tillverkad i slitstark polyester, usb-port samt rfid-skydd. Insidan är vadderad så att dina prylar får det mjukt och skönt.

Kostar 259 kronor hos alectra.seReflekterande säker

XD Design

Med stöldskyddade ryggsäcken XD Design kan du tryggt resa i folktäta platser utan att oroa dig för fickstölder. Dragkedjorna är säkert placerade mot ryggen och är oåtkomliga för klåfingriga. Ryggsäcken är även utrustad med skärsäkert material baktill samt på sidorna. Dubblerar som reflex under mörka timmar/årstider med reflekterande remsor runtom. Ryggsäcken har flera smarta och osynliga kortfack för till exempel kollektivtrafikskort. Ryggsäckens två inre fack passar bärbara datorer upp till 14 tum och paddor upp till 9 tum.

En integrerad usb-laddningsport sitter i huvudfacket. Koppla bara in din powerbank från insidan och du kan ladda din mobil genom usb-porten på utsidan. Till ryggsäcken medföljer en matchande miniatyrryggsäck som dels fungerar som plånbok, dels som praktisk shoppingkasse.

Kostar 901 kronor hos Amazon Sverige


Urbana Bobby

Bobby Urban

Med Bobby på ryggen kan du känna dig säker när du pendlar, cyklar och är på resande fot. Ryggan är tillverkad i skärsäkert material och har ett kodlås som håller dina grejer bakom lås och bom. Förutom knivsäkert är materialet även vattenavstötande.

Ryggsäcken öppnas och stängs med en vattentät dragkedja. Efter du har stängt dragkedjan viker du ner den uppstickande kanten ett par gånger gånger och låser kodlåset. Låset kan även användas för att låsa fast ryggsäcken i ett fast föremål.

Bobby Urban rymmer 22 liter när den är låst, invändigt finns två stora nätfickor samt vadderade utrymmen för såväl bärbar dator modell större och dito surfplatta. Utvändigt finns en rfid-skyddad kortficka och ett lite större fack. En sidoficka rymmer en stor vattenflaska och de reflekterande banden runt om ryggsäcken gör dig synlig i trafiken.

Kostar 1 048 kronor hos Amazon SverigeDen där stora killen

Big Guy

Visst vill du ha en ryggsäck som heter Big Guy! Den här är tillverkad i hållbar polyester, rymmer en 15-tums dator samt en 10-tums surfplatta. Den har dessutom inbyggda solceller. Vilket är kul om du befinner dig där solen skiner men otroligt mindre kul om du befinner dig på norra halvklotet och det är vintertid. Den har säkerhetslås samt usb-port som du kan koppla en powerbank till.

Kostar 1 099 kronor hos allectra.seBlått kamouflage

Packsafe Vibe

Vi vet inte riktigt när blått kamouflage gör dig svårare att upptäcka, men ryggsäcken Vibe 28l Backpack Blue Camo ser onekligen snygg ut med sitt blå mönster. Även den här är tillverkad av återvunnet punkteringsbeständigt material, bland annat från fisknät. Se där, ytterligare en anledning att köpa återvunnet!

Vibe 28 är slittålig och såväl skyddar som håller dina saker tryggt på plats. Bär den som ryggsäck eller väska i bärhandtaget på sidan. Om inte detta räcker som inköpsskäl kan vi sockra med att all vinst från försäljningen av ryggsäcken går till Pacsafes sköldpaddsfond.

Kostar 875 kronor hos Addnature