Uppdaterad: 2/2 2023 med nya priser och produkter

Kamouflera dig i stan

Ryggsäck Pacsafe Vibe 25 grey camo

Vill du känna dig säker när du är i betongdjungeln kan den här väskan vara något för dig. Pacsafe Vibe 25 är en stöldsäker ryggsäck på 25 liter, och finns bland annat i det här kamoflagemönstrat passande för stadsmiljö. Väskans består av ett yttre hölje av slitstarkt nylon, och ett inre nät av vajer i rostfritt stål, för att skydda mot försök att skära upp väskan.

Att just skära upp väskan kan vara vad många tjuvar skulle vända sig till, då det finns ett inbyggt lås till väskans dragkedjor. Axelremmarna är också förstärkta med en vajer, och går att fästa runt till exempel stolen på kaféet. För att låsa krävs sedan ett tvåhandsgrepp. Om du skulle behöva fly från tjuvarna, så kan ju kamoflagemönstret kanske hjälpa dig att komma undan i det urbana kaoset.

Pris: kostar 1 595 kronor hos Pickpack

En riktig hjälte

Ryggsäck XD Design Bobby Hero

Bobby Hero från XD Design kan vara en riktig hjälte för dig som oroar dig för att några flinka fingrar ska hitta sig in i din ryggsäck. Alla dragkedjorna är dolda mot din rygg, och framsidan av ryggsäcken är i skärtåligt material. Väskan har även dolda fack, och några som skyddas med rfid. En annan bekvämlighet är att väskan har en inbyggd usb-laddare. Går att få i tre storlekar, 11,5 liter, 18 liter och 21,5 liter, med fack för en laptop på 13,3 tum, 15,6 tum respektive 17 tum. Bobby Hero är också något av en miljöhjälte, då väskan är tillverkad av återvunna plastflaskor.

Pris: från 1 200 kronor hos Smartasaker

Något för resan

Ryggsäck Fandare

Den här väskan från Fandare passar perfekt för dig som ofta är ute och reser. Tydligt designad med säkerhetskollen på flygplatser i åtanke, du kan öppna upp väskan helt för att kontrollen ska gå snabbare, du har ju ändå bråttom in till tax-freen. Med usb-porten kan du hålla dina grejer laddade medan du går runt bland hyllorna. För att hålla innehållet säkert kan du låsa dragkedjorna med klassisk kodlås à la resväska. Ryggsäcken har också spännen för att hängas över kabinväskans handtag.

Pris: 619 kronor hos Amazon Sverige

Med Mark på ryggen

Mark Ryden

Varför finns det inga ryggor med kvinnonamn?! Oh well, Mark Ryden är en smidig ryggsäck med usb-port för din powerbank. Den har en ficka som rymmer en bärbar dator på 15-tum. Ryggsäcken är vattentät och dragkedjorna är placerade på ryggen så att ingen ska kunna stjäla dina högt älskade prylar. Remmarna är vadderade med luftkudde på baksidan vilket gör den bekväm att bära även längre sträckor.

Kostar 1 046 kronor hos Amazon Sverige


Skärbräda

Flak Sack 2

Vi fortsätter med ryggor från Flak Sack och presenterar den fantasifullt namngivna Flack Sack II. Den är tillverkad i ett tyg som uppnår skärskyddsklass A9, den högsta som finns. Även bärremmarna är skärskyddade och fastsättningsremmen är såväl klipp- som skärskyddad. Perfekt om du glömt skärbrädan när du är på hajk. Liksom sin föregångare har den rfid-ficka, är vattenavstötande och fastlåsbar med medföljande kombinationshänglås. Rymmer 13 liter.

Kostar 1 683 kronor hos Familjetrygg


Reflekterande säker

XD Design

Med stöldskyddade ryggsäcken XD Design kan du tryggt resa i folktäta platser utan att oroa dig för fickstölder. Dragkedjorna är säkert placerade mot ryggen och är oåtkomliga för klåfingriga. Ryggsäcken är även utrustad med skärsäkert material baktill samt på sidorna. Dubblerar som reflex under mörka timmar/årstider med reflekterande remsor runtom. Ryggsäcken har flera smarta och osynliga kortfack för till exempel kollektivtrafikskort. Ryggsäckens två inre fack passar bärbara datorer upp till 14 tum och paddor upp till 9 tum.

En integrerad usb-laddningsport sitter i huvudfacket. Koppla bara in din powerbank från insidan och du kan ladda din mobil genom usb-porten på utsidan. Till ryggsäcken medföljer en matchande miniatyrryggsäck som dels fungerar som plånbok, dels som praktisk shoppingkasse.

Kostar 1 653 kronor hos Amazon Sverige


Urbana Bobby

Bobby Urban

Med Bobby på ryggen kan du känna dig säker när du pendlar, cyklar och är på resande fot. Ryggan är tillverkad i skärsäkert material och har ett kodlås som håller dina grejer bakom lås och bom. Förutom knivsäkert är materialet även vattenavstötande.

Ryggsäcken öppnas och stängs med en vattentät dragkedja. Efter du har stängt dragkedjan viker du ner den uppstickande kanten ett par gånger gånger och låser kodlåset. Låset kan även användas för att låsa fast ryggsäcken i ett fast föremål.

Bobby Urban rymmer 22 liter när den är låst, invändigt finns två stora nätfickor samt vadderade utrymmen för såväl bärbar dator modell större och dito surfplatta. Utvändigt finns en rfid-skyddad kortficka och ett lite större fack. En sidoficka rymmer en stor vattenflaska och de reflekterande banden runt om ryggsäcken gör dig synlig i trafiken.

Kostar 1 219 kronor hos Amazon Sverige