Dubbla kameror

Det som verkligen gör Cat S60 unik är att tillverkaren har samarbetat med värmekameraexperten Flir och byggt in en fullfjädrad ir-kamera i telefonen med en extra lins och sensor på baksidan bredvid den vanliga kameran.

Det finns olika typer av värmekameror som är bra på olika saker. Den som sitter här är tänkt för korta avstånd, och passar bra för till exempel byggjobbare och elektriker som vill hitta värmeläckage, dolda ledningar, elfel och liknande. Men det kan också vara bra för den aktive hemmafixaren, den som vill ha perfekt temperatur i grillen, eller varför inte för pc-byggaren som vill ha stenkoll på överklockning och kylning?

CAT S60 Flir-app
Flirs app är lätt att använda och ger oss möjlighet att visualisera värtmebilden på olka sätt, göra punktmätningar i bilden, och även filma. 

Däremot har den inte räckvidden eller känsligheten för att till exempel användas vid jakt eller för att lokalisera katten om den gömmer sig i trädgården. Så detta är bra att vara medveten om om du är intresserad av ir-kamera. Beroende på dina behov kan en av Flirs lösa kameratillbehör till Android eller IOS-lurar vara ett smartare val.

Smarta extraknappar

Cat S60 har också andra finesser, till exempel en ovanligt kraftfull inbyggd högtalare. Den finns främst för att du ska höra ringsignalen bättre i bullriga miljöer, till exempel på en byggarbetsplats. Men det kan också utnyttjas för att få rejält tryck, och faktiskt hyfsad kvalitet, vid musikuppspelning eller som högtalartelefon vid samtal. En app låter dig växla mellan de olika lägena, som i princip bara är förinställda equalizerinställningar.

Slutligen har mobilen också ett par extra knappar. En sitter precis under på-knappen och är fritt programmerbar, så att den kan starta en valfri app eller funktion. Eller till och med två, en med kort tryck och en med ett längre. Sedan finns det en speciell sos-knapp under en lucka. Håller du den nertryckt skickas ett meddelande till en vald kontakt, tillsammans med dina gps-koordinater.

CAT S60 gränssnitt
Gränssnittet är i princip Android 6.0 rakt av, fast med en handfyll extra appar installerade.

Förutom detta får vi också med en handfull kul appar. En är förinstallerad och heter Hike. Det är en lite smartare kompass med lufttrycks- och väderinformation för friluftstyper och innehåller dessutom även gps-koordinater, kan ge förslag på vandringsrutter och dess längd, och till och med en funktion för att skicka sos-signal i morsekod med kamerans led-blixt.

Sedan finns handfull olika appar att ladda hem, de flesta anpassade för olika typer av jobb.