Med start i dag lanserar Facebook tjänsten Facebook Marketplace. Funktionen är tillgänglig via en ny shoppingikon längst ned i Facebook-appen (för de länder där funktionen finns).

Marketplace visar då foton på objekt som personer i din närhet vill sälja. För att hitta något specifikt kan du söka och använda olika filter som plats, pris och kategori.

När du väl bestämt dig för något kan du skicka meddelanden till säljaren (eller köparen) och få detaljerna gällande pengatransaktionen. Facebook hanterar inte några betalningar eller något annat rörande leveransen.

Tjänsten är nu tillgänglig i USA, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland. Det är ännu oklart när och om den kommer till Sverige. Av okänd anledning finns den också bara i mobilappen för stunden men Facebook säger att den inom några månader även kommer till desktopvarianten av Facebook.

Facebook har tidigare försökt lansera liknande loppistjänster. Facebooks ursprungliga "marketplace" lanserades redan 2007 och Facebook introducerade möjligheten att sälja saker i grupper så sent som förra året. I dagsläget finns det även gott om inofficiella Facebook-grupper där folk säljer olika saker till varandra.