Träningsarmband/klocka

Ett träningsarmband är med dig hela dagen och mäter numera inte bara hur mycket du rör dig, utan även sömn, puls, och så vidare. Det finns ganska precis en ziljard träningsarmband ute på marknaden, vi tänkte därför tipsa om två stycken olika modeller, beroende på vad du är ute efter.

Samsung Gear Sport

M3 rekommenderarOm du vill kunna tracka dina framsteg i minsta detalj är Samsung Gear Sport ett utmärkt val. Den mäter såväl aktivitet som sömn, säger till dig när den tycker du har suttit ner för länge och all statistik kan såklart analyseras i minsta detalj senare. Den är dessutom vattentät upp till 50 meter. Men som de säger, smakar det så kostar det, och Gear Sport kostar 2 990 kronor hos CDON.

Läs vårt test av Samsung Gear Sport här!

Ett av de ledande märkena på marknaden är annars Fitbit. Deras armband Flex 2 har kanske inte lika avancerad hårdvara som Samsungs alternativ, men samlar in all information man kan tänkas vilja ha från sina träningspass. En nyare Fitbit-modell är Ionic, som dessutom har stöd för företagets nya betaltjänst Fitbit Pay.


Jabra Sport

Lurar som inte är i vägen

M3 rekommenderarBra musik under ett träningspass har visat sig minska syreupptagningen och få oss att orka mer. Det gäller därför att ha ett par riktigt bra lurar på plats som inte har en jobbig sladd i vägen. Så varför inte satsa på ett par äkta trådlösa in ear-hörlurar? Jabra Elite Sport 2.0 är optimerade för just dig som tränar. Inte nog med att de är ip67-klassade, vilket innebär att de kan sänkas ner under vattenytan, har de dessutom inbyggd pulsklocka. Jabra Elite Sport 2.0 kostar omkring 2 000 kronor.

Läs vårt test av Jabra Elite Sport 2.0 här!

Läs vårt stora test av trådlösa lurar för träningspasset här!


Nokia Våg

Smart våg håller koll på allt

Självklart kan du inte nöja dig med en vanlig, dum våg som enbart visar kilon. Den här smarta vågen från Nokia håller koll på andel kroppsfett, vatten, muskelmassa och mycket mer. Självklart synkar den även trådlöst med din mobil så att du kan föra statistik på dina framsteg.

Nokia Body Cardio-våg
Pris: 1 699 kronor hos Coolstuff.


Smartdisplay

Uppgradera snöglasögonen med smart display

Brukar du ge dig ut i backarna för att motionera? Självklart finns det träningsutrustning specialdesignad just för dina behov. Ett av de mer futuristiska alternativen är den här displayen som fästs i dina skidglasögon. I displayen kan du sedan navigera, se din hastighet, kontrollera musiken och se var dina vänner är.

Recon Instruments MOD Live Heads-Up Display for Goggles
Pris: 335,35 euro (cirka 3 350 kr) hos Amazon.de


UA Smart sko

Skorna som berättar hur snabbt du ska springa

Ett par riktigt bra skor är a och o för all typ av träning, men visste du att det numera finns smarta pjucks? De här skorna från Underarmour håller koll på din träning för att du ska kunna ta löpningen till nästa nivå. Förutom att de håller koll på i princip varje aspekt av din löpning som går att mäta föreslår de även hur intensiv din nästa runda bör bli.

Men's UA Speed Form Gemini 3 Record-Equipped Running Shoes
Pris: 849 kr hos Underarmour.


Skulpt Scanner

Få full koll på musklerna

Ibland kan det kännas som om du tränar och tränar men inte ser några resultat. Med den här muskelskannern kan du få full koll på hur det går för dina muskler. Använd det lilla blocket för att mäta muskelmassa, synka den med den tillhörande appen och få tips på hur du tränar mer effektivt.

Skulpt Scanner
Pris: 90,80 euro (cirka 890 kr) hos Amazon.de


Livall

Sluta vinka, börja blinka

Det är viktigt att vara skyddad när du är ute och cyklar. Den här hjälmen ger dig inte bara samma fysiska skydd som alla andra på marknaden, den är dessutom utrustad bluetooth och blinkers. Via en kontroll på styret kan du styra lamporna på hjälmens baksida för att säkert signalera åt medtrafikanter var du är på väg. Du kan dessutom koppla mobilen till hjälmen för att med samma kontroll kunna ta emot samtal och styra musiken.

Livall Smart Cykelhjälm
Pris: 1 295-1 695 kronor hos Coolstuff.


Cykla virtuellt

Zwift

Zwift är den senaste prylen för alla spinningfantaster. Genom att montera din vanliga cykel på en ställning hemma hos dig slipper du köpa en dyr inomhuscykel. Zwift förvandlar istället din vanliga cykel till en spinningcykel.

Inte nog med det, Zwift gör det dessutom mycket roligare att träningscykla. Ställningen känner nämligen av hur snabbt du cyklar och synkar detta med ett cykelsimulatorprogram. Placera en skärm framför cykeln och se hur du trampar fram genom valfri miljö. Du kan dessutom tävla mot andra med Zwift online.

Läs mer och köp från Zwift.com

Om du inte vill köpa Zwifts egna hårdvara kan du köpa andra paket från svenska återförsäljare, till exempel det här paketet från XXL för 2 999 kronor.


Smarta hantlar

Bowflex Hantelset

Den gamla stereotypen kring att folk som lyftar tunga saker inte har särskilt mycket mellan öronen kunde inte vara mer felaktig. Har du någon gång sett dessa personers träningsscheman? Eller än värre, har du sett deras kostscheman!? Det går inte att göra annat än känna beundran för sådan dedikation och investering i tid och engagemang.

För alla oss andra går det nu att åtminstone få lite hjälp på vägen med Bowflex smarta hantlar. Dessa registrerar din träningshistorik och kommer tillsammans med inbyggda program som ser till att du blir effektivt och jämt tränad. Kan nog även lära etablerade muskelknuttar ett och annat. Lyfta dem får du dock göra själv.

Bowflex Hantelset
Pris: 659,99 euro hos Amazon.de.
Läs mer: www.bowflexinternational.com/


Sportiga pulsglasögon

Sportiiii

Vill du sporta (hähä) ett par riktigt praktiska träningsglasögon i år så är Sportiiii från 4iiii rätta valet. Och inte bara för att namnen är roliga att säga. Detta tillbehör gör att dina solglasögon kan visa direkt datafeedback från din träning i form av hastighet, kraft och till och med puls direkt i synfältet. Praktiskt och med extremt mycket framtidskänsla.

Sportiii
Pris: 249,99 dollar (cirka 2 100 kronor) hos 4iiii.
 


Strumpor med sensorer

Sensoria Socks

Sensoria Socks är ett par smarta strumpor som håller koll på saker som hur långt du springer, hur din fotföring ser ut och vilken hastighet du håller. Egentligen är det inte främst de inkluderade springstrumporna som gör det utan det elektroniska ankelbandet som de gömmer – och som självfallet går att para ihop med andra strumpor. Det går att argumentera för att smarta kläder är ganska överflödiga produkter med tanke på alla olika fitnesstrackers vi har idag. Men vad folk missar är att det egentligen är ett alternativ för de som inte gillar appar eller armband. Likt med all träning handlar det om att hitta vad som fungerar bäst för dig och vad du har roligast med.

Sensoria Socks
Pris: 199 dollar (cirka 1 675 kronor) hos Amazon.com
Läs mer: store.sensoriafitness.com

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning