Microsoft håller på att bygga en Windows 10-version av sitt klassiska ritprogram Paint. Programmet som knappt har uppdaterats alls sedan Windows släpptes för första gången kommer nu att få en helt omgjord Paint-app.

Det är då Twitter-användaren TheWalkingcat som upptäckt videodemonstrationer av den nya appen som är tydligt designad för Windows 10.

En video nämner då att den nya "Paint preview"-appen kommer ha alla gamla funktioner som vanliga Paint men att Microsoft nu också lägger till stöd för bland annat 3D-objekt. Paint preview-användare kommer alltså kunna skapa objekt i 3D och Microsoft har lagt till en rad olika verktyg för detta. Bland annat penslar som kan användas direkt på 3D-objekt.

Även om inget officiellt är sagt verkar det vara alfa-versionen av programmet som just nu håller på att testas. När nya Paint kommer släppas för allmänheten är osäkert men videon tyder på att det skulle kunna vara relativt snart. Microsoft planerar nämligen att hålla ett event senare den här månaden, 26 oktober, där företaget väntas visa upp bland annat sin nya Surface.