Spotcam HD, Spotcam HD Pro och Spotcam HD Eva är tre stycken medeldyra och medelavancerade övervakningskameror som samtliga ansluter trådlöst (och bara trådlöst) till ditt nätverk. Spotcam HD är den enklaste varianten, en visserligen ganska snygg, men samtidigt tämligen stor vit kamera med vidvinkel (110 grader) och högupplöst bild (720p).

Spotcam HD Pro är storebrorsan med samma specifikationer och yttermått som Spotcam HD. Pro-varianten är dock svart och avsedd att användas utomhus. Den är med andra ord väderskyddad (IP65) och ska klara av såväl sommarregn som höstrusk. Temperaturmässigt fungerar den mellan -10 och 50 grader (lillasyskonet Spotcam HD klarar 0 till 50 grader).

Spotcam HD Eva slutligen kan fjärrstyras och panorera 360 grader. Vertikalt kan den tippa 50 grader uppåt och 20 grader nedåt. Den ser tack vare denna funktion lite annorlunda ut (kort och klumpig), men har i övrigt samma funktioner och specifikationer som syskonen. Den är dock inte väderskyddad som Pro-modellen.

Smidig installation

Installationerna av de tre kamerorna går snabbt och smidigt, oavsett om vi gör det på en dator (Spotcam HD), en smartphone (Spotcam HD Pro) eller en surfplatta (Spotcam HD Eva). Visserligen ställer Flash-kravet till det lite när vi kör datorinstallationen, men det är en snabblöst problem. Ett plus vid installationen är de långa strömsladdarna (tre meter) som underlättar placeringen av kamerorna.

Väl igång visar det sig snabbt att samtliga kameror har en mycket skarp och fin bild. Särskilt nattseendet imponerar och är bland det bästa vi har sett. Det går visserligen inte att finjustera skärpan, men med tanke på hur bra bilden är gör det inte något. Vidvinkeln på 110 grader är också tillräcklig för att ge en bra överblick över rummet vi vill övervaka. Ljudet håller dock inte samma höga klass som bilden.

SpotCam HD, SpotCam HD Pro, SpotCam HD Eva
Bildkvaliteten på nattseendet är mycket hög.

Också de ljud- och rörelsedetektorer som kamerorna är utrustade med fungerar utmärkt och de olika inställningsgraderna för känsligheten (hög, normal eller låg) känns rimliga. Du kan väcka kameran till liv och starta en inspelning när en rörelse eller ett ljud upptäcks, och även få notifikationer i mobilen eller via mejl.

Dessa detektorer är också något som fungerar utmärkt med det IFTTT-stöd som kamerorna har. Exempelvis kan man programmera dem så att en Philips Hue-belysning slås på eller av när Spotcam-kameran upptäcker en rörelse eller ett ljud.

Tyvärr är det också här någonstans som kamerornas stora svaghet börjar visa sig.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

SpotCam HD Pris vid test: 1590 kr.

Bästa pris just nu: 1255 kr