Internet är en plats av trender. En del smarta, många dumma. Det allra senaste i selfiemodet är att du skall göra en high-five med dig själv och ta en selfie samtidigt.

Det hela började med en tweet av Seth Schneider @TOSUBUCK som med en selfie skrev att "Idag är den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag lyckades ta en bild där jag high-fivear mig själv.

Hans tweet som postades under lördagen blev snabbt viral och har i skrivande stund en bra bit över 170 000 retweets och skapat en trend som många följer efter. Det är bara att söka på "high-five selfie" eller "hands-free selfie" och beskåda resultatet. 

Däremot finns det förstås en hög risk för att din telefon råkar ordentligt illa ut ifall du hakar på trenden. På grund av något som kallas för gravitation.

Det finns gott om tweets även kring detta.

"I dag tog jag en bild på mig själv när jag high-fivear mig själv samtidigt som jag sabbar min telefons skärm." skriver @pusha4prez och får sällskap av bland annat @m_grainger_

"Försökte ta bild på där jag high fivea mig själv och spräckte telefonen."

Om det är värt de möjliga retweetsen och det eventuella internetkändisskapet som kommer med den nya selfietrenden är upp till dig själv att avgöra. Vi skulle rekommendera att låta bli.