Smartworld - Din guide till det smarta hemmet

M3 och PC för Alla har sedan många år tillbaka bevakat det smarta och uppkopplade hemmet, och den senaste tiden har utvecklingen på det här området exploderat. Nu kan vi styra hemlarmet, värmeanläggningen, robotgräsklipparen och snart de flesta av våra vitvaror från en smartphoneapp.

Nu växlar vi upp bevakningen på det här området ordentligt och lanserar Smartworld.se, en sajt som tar ett samlat grepp på ny teknik och nya prylar och tjänster kan underlätta vår vardag. I och utanför hemmet. Hur övervakar du ditt hem bäst på distans? Vilken standard ska du satsa på för att kontrollera belysningen med din smartphone? Hur bra fungerar egentligen de nya uppkopplade låsen? Det är några av de frågor vi på Smartworldredaktionen kommer att reda ut.

Förutom daglig nyhetsrapportering kommer vi även löpande att publicera guider, blogginlägg, reportage och större jämförande tester. Smartworld är en del av IDG:s konsumentnätverk och det är gänget bakom M3 som står för innehållet.

Techtoys - Teknik och pedagogik

Vilka prylar, appar och tjänster är bäst för att plocka fram kreativiteten hos dina barn, och hur bra koll har du på miljön de vistas i online? Det är några av de frågor som M3:s nya sajt Techtoys.se tar avstamp i. Sajten riktar sig i första hand till föräldrar med barn i åldersspannet 0 till 12 år, med fokus på kreativa möjligheter, men också utmaningar och risker med ny teknik i tidig ålder.

Techtoys.se kommer löpande att testa prylar, programvara och tjänster samt vägleda våra läsare till hur man som förälder bäst stöttar sina barn. Vi kommer också att jobba tillsammans med flera spännande bloggare och pedagoger. En väldigt viktig del av innehållet på Techtoys.se är teknik och lärande där det hänt otroligt mycket de senaste åren.

Sajten kommer liksom Smartworld.se att drivas av M3.se, IDG:s konsumentredaktion.