Digihome 43FHS161W

Prispressad uppstickare

Digihome är en av flera lite mindre tv-tillverkare vars modeller då och då dyker upp hos enskilda återförsäljare. För det mesta i småbutiker, men Digihome 43FHS161W säljs hos Cdon. Den lyckas pricka i alla checkboxar i vår lista och är dessutom extra billig. Den vinner inte direkt några designpris, med sitt knubbiga gråvita plastchassi. Den har däremot en praktisk vridbar fot och är lätt att montera. Den är dessutom lätt att bära, om du nu skulle vilja det. Bryr du dig inte om inredningen så är det mycket tv för lite pengar.

Man får med en stor, plastig fjärrkontroll med rejäla gummiknappar varav en är en direktknapp som drar igång Netflix. Många andra funktioner gömmer sig bakom kryptiska symbol-knappar som det tar ett tag att lära sig.

Baktill hittar vi ett brett utbud av äldre bildingångar, bland annat gammal hederlig vga för datorn. Tyvärr får vi bara två hdmi-portar, något som vi kommer återkomma till och klaga på i flera tv i testet. Det räcker till Xbox One och en Chromecast, men sen är det fullt. Det är lite snålt. Det här är också enda tv:n i testet som inte har trådlöst nät. Vill vi ha uppkoppling för smart-tv får vi plugga in fast nätverkskabel.

Digihome 43FHS161W

Bildkvaliteten är godkänd, så länge vi håller oss till att titta på tv eller dvd-film. Det är ganska påtagligt ljusläckage och blek svärta, men bra färgbalans och fin lyster. Ett jobbigt skärpefilter som vi inte riktigt lyckas stänga av stör rejält när vi kör så kallad pixelmappning från en spelkonsol eller dator.

Ljudet är välbalanserat med möjlighet till egen equalizerinställning, men vi får ingen bra detaljåtergivning och ganska låg maxvolym.

Den här modellen med W på slutet utlovar Miracast och Wifi Direct-kompatibilitet, men det visar sig kräva separat adapter för att fungera. Och då kan man ju lika gärna köpa en Chromecast istället.

Gränssnittet är mycket segt och det krävs flera steg för att komma in i den smarta menyn. Dessutom verkar gränssnittet vara i 720p, menyer och ikoner är grova och småsuddiga. Apparna i sig funkar dock helt okej. Det går att strömma 1080p från Youtube och Netflix, även om det är krångligt att söka filmer.

Digihome 43FHS161W
Digihomes system ser helt ok ut vid första anblicken, men det är till synes lågupplöst och segt att navigera.

Här finns en "Facebook-app" som bara är en länk till Facebooks webbgränssnitt, och en Twitter-app som kräver registrering i någon storts tredjepartstjänst för att fungera – och den registreringen lyckas vi aldrig göra.

Digihome använder Operas smart-tv-plattform. I dess butik hittar vi ett 70-tal appar, men det mesta är ganska ointressant, exempelvis många tyska, franska och turkiska mediatjänster.

Med fjärrkontroll-app till Android och IOS går det enklare att mata in text, men resten av funktionerna i appen är enklare att använda fjärren till.

Fakta Digihome 43FHS161W

Kontakt: www.digihome-online.se
Bildstorlek: 43 tum
Upplösning: Fhd, 1080p
Uppdateringsfrekvens: 200 Hz UMR
Tv-mottagare: Analog, digital DVB-T/DVB-T2/DVB-C
Anslutningar: 2 st hdmi, vga, scart, komposit, komponent, antenn, lan, usb, audio in, s/pdif ut, hörlur
Wifi: Nej
Bluetooth: Nej
Skärmspegling: Med adapter
Stöd för usb-disk / dlna: Ja/ja
Smart tv-system: Opera TV
Webbläsare: Ja
Medföljande appar: Netflix, Youtube, Twitter, Webbläsare, AccuWeather mm
Storlek: 97,5 x 22 x 61,3 cm
Stöd för väggfäste: VESA
Energiförbrukning: ca 37 W
Övrigt: Vridbar fot
Pris: 3 490 kr

CDON
plus

Duglig kvalitet för tv och film.
Billig.

minus

Ingen wifi.
Få appar.
Segt gränssnitt.
Få hdmi-ingångar.

Betyg 5 av 10Betyg 5 av 10