Den omåttligt populära meddelandetjänsten Whatsapp är på väg att få stöd för videosamtal. Det avslöjas i en beta av Androidversionen, som gjorts tillgängliga för deltagare i företagets utvecklingsprogram. Dutta fram polaren du vill ringa och välj videosamtal för att starta ett sådant. Se till att du använder version 2.16.318 eller senare, bara.

Läs också: Tyskland beordrar Facebook att sluta samla data från Whatsapp

Du som vill prova funktionen kan också dirigera dig själv och ett gäng kompisar till tredjepartssajten APKMirror, där den senaste betan finns att ladda ned. Kom ihåg att du måste tillåta nedladdningar från tredje part. När videosamtalen lanseras brett är än så länge okänt, men med tanke på att det mesta av funktionaliteten finns på plats lär det inte dröja allt för länge.

Lista: 5 bästa apparna för dig som vill chatta helt privat

Whatsapp, som tidigare i år fick stöd för krypterade konversationer, har sedan länge passerat den magiska miljardgränsen sett till antalet användare. Att man nu är på väg att införa videosamtal i repertoaren är ytterligare ett styrkebesked från den Facebook-ägda chattjänsten, som under året varit hårt ansatt av myndigheter i flera länder då de vägrar (läs: inte kan) dela med sig av privata konversationer från misstänkta brottslingar och terrorister.