Innan vi börjar: Kan vi alla hålla med om att släppa Titanfall 2 samma vecka som Battlefield 1 (som är rätt bra) och Call of Duty: Dum Titel (som kommer sälja oavsett) är ett otroligt idiotiskt beslut? Med tanke på att första Titanfall tappade större delen av sin spelarbas på bara några månader bådar det inte gott för uppföljaren. Men vi återkommer till det.

Flerspelarläget

Titanfall 2 är ju primärt till för fler spelare. Visst, till skillnad från föregångaren finns det en ordentlig kampanj denna gång, men spelet är djupt rotad i mekaniken från det första spelet där du alternerar mellan att springa runt till fots och slåss i stora mech-robotar – helst tillsammans med andra spelare. Det är ett actionspektakel som heter duga, där du hoppar mellan hustak samtidigt som de enorma titanerna skjuter raketer och laserskott på varandra på gatorna nedanför. Det är en dynamik som är lika fantastiskt nu som det var i då.

Titanfall 2.

Vissa saker har dock förändrats. Som att titanerna inte längre har uppladdningsbara sköldar utan att du nu måste stjäla batterier från motståndarna för att ladda upp dem. Resultatet är att titanerna känns mer omtåliga och omringas du av andra spelare är det en garanterad dödsdom.

Till skillnad mot föregångaren har utvecklarna Respawn lagt stor fokus på möjligheten att anpassa sin karaktär. Nu kommer titanerna i sex olika varianter, bland annat en som bär ett enormt svärd och en som kan spruta eld. Piloterna har en uppsjö av olika vapen att välja mellan och du kan byta färg på så gott som allt. Du kan till och med byta ut granaterna mot eldsprutande kaststjärnor. Det är lika absurt och häftigt som det låter.

Titanfall 2.

I grund och botten är det hela fortfarande Titanfall, på gott och ont. AI:n är superkorkad och allt för många spellägen är tomma på spelare samtidigt som banorna (även om de är fantastiska) påminner alltför mycket om varandra.

Det största klagomålet är att det som mest går att spela tolv personer i de flesta spellägen. Många av de större banorna blir pinsamt tomma och mycket speltid tillbringas med att springa fram och tillbaka i jakt på de andra spelarna.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning