Fler detaljer och klart bättre bild

När vi själva får möjlighet att testa står det klart att Playstation 4 Pro är en riktigt trevlig uppgradering för oss som har införskaffat den generationens tv-apparater. Förutom det uppenbara att bilden blir mer krispig syns detaljerna i grafiken mer, och ljussättningen är mer dynamisk. Allra tydligast blir det här i Sonys kommande zombiefest Days Gone, där bland annat huvudpersonens hår ser mer naturligt ut.

Test: Playstation 4 Slim – Mindre format och tystare fläktar

På vilket sätt utvecklarna kommer ta tillvara på den extra kraften i Playstation 4 Pro är än så länge oklart. I exempelvis Rise of the Tomb Raider går det att välja mellan tre olika grafiska lägen: 60 bilder per sekund (bättre flyt), fler detaljer i grafiken, eller 4k-upplösning. De två förstnämnda alternativen kräver inte någon 4k-tv och kan således utnyttjas även på en tv med 1080p. Långt ifrån alla titlar vi testar har den här typen av valmöjlighet, men det är väl inte en helt vågad gissning att utvecklarna lägger in liknande funktioner framöver.

Även Playstation VR drar nytta av den extra kraften i Playstation 4 Pro. Visserligen blir inte upplösningen högre, men de vr-utvecklare vi pratar med menar att spelen får fler detaljer och andra grafiska förbättringar.

PS4
Playstation 4 Pro är något högre och bredare än sin föregångare.