Vi är nog många som med nostalgi kan blicka tillbaka till 2011 när The Elder Scrolls V: Skyrim var högaktuellt. Då släpptes spelet till Playstation 3, Xbox 360 och PC, och många hundra timmar tillbringandes i Bethesdas rollspelsvärld.

Missa inte: Här är bästa spelen till Playstation 4 just nu

Mycket har hänt i spelvärlden sedan dess; Vi har fått nya konsoler som dessutom är påväg att fasas ut till fördel för kraftfullare versioner, vr har tagit världen med storm och remakes har blivit det nya sättet för utvecklare att tjäna lätta pengar och på kuppen skämma bort fansen med fläskigare versioner av gamla klassiker.

Nu är det dags för The Elder Scrolls V: Skyrim att få ta del av den kakan i sin nyutgivning till Playstation 4, Xbox One och PC i form av Skyrim: Special Edition. Och det är en ganska blygsam uppdatering om vi ska vara helt ärliga. Spelet har inte fått samma omsorgsfulla bearbetning som exempelvis Halo: Anniversary Edition eller Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Här är det istället detaljerna som fått en uppfräschning.

Samma spel, samma innehåll.

För de som spelade The Elder Scrolls V: Skyrim när det begav sig så minns nog de flesta att spelet inte var särskilt vackert. Bethesda som studio har aldrig varit kända för att vara grafiktrollkarlar utan deras styrka har snarare alltid varit stora, öppna världar proppade med matigt innehåll. Av den anledningen är Skyrim: Special Edition lite av en besvikelse. Jämfört med andra spel i genren ”open world”, som exempelvis The Witcher 3: Wild Hunt och Grand Theft Auto V, är spelet relativt fult. Inte heller har nytt material tillkommit utan det rör sig om samma spel, men med lite finare skrud.

Skyrim

Å andra sidan är Skyrim: Special Edition ett stabilt bygge storymässigt. Premissen är densamma som i första utgåvan; Vi tar oss an rollen som en ”Dragonborn” som föddes med förmågan att sluka draksjälar och nyttja deras röst för att frambringa magiska effekter. Vi är även fria att utforska Skyrim – den norra regionen av Tamriel som är starkt inspirerad av nordisk mytologi.

Skyrim erbjuder all den valfrihet vi var vana i från 2011 års dito. Vill du spela ficktjuv med magiska krafter? Eller lirar du hellre som en mästerkämpe? Båda två går givetvis bra men det går även att bara vandra runt i den öppna världen och andas i atmosfären. Allt du minns från Skyrim finns här.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning