Fars dag infaller i år på söndagen den 10 november. Svårt att hitta en bra present att ge farsan? Inga problem, vi listar prylarna för alla pappor, inklusive flera alternativ som går att klicka hem i sista minuten.

Philips

Skäggtrimmer med inbyggd dammsugare

Köp en present som gynnar dig och samtliga i din pappas omgivning! Alla som har bott med en pappa med skäggstubb vet att det där stubbet mer än gärna hamnar överallt i badrummet efter att det har trimmats. Den här trimmern från Philips har inbyggd "dammsugare" som snabbt suger upp det trimmade stubbet innan det stökar ner hela handfatet.

Philips skäggtrimmer BT 7201/15
Pris: 799 kronor hos Kjell och Company.

Läs vårt stora jämförande test av rakapparater och skäggtrimmers här!
 


Vooni

Cool belysning till tv:n

Många nya tv-apparater kommer med någon typ av bakgrundsbelysning för en mer futuristisk look. Men du behöver såklart inte investera i en ny, dyr apparat för att få till samma effekt. Den här ljusslingan monteras på baksidan av din tv och kopplas in via usb.

Vooni TV-belysning
Pris: 179 kronor hos Coolstuff.se.


Linser kameratelefon

Uppgradera pappas selfies på fars dag

Den här klämman fästs direkt på telefonen och ger kameran fisheye-, makro- och vidvinkelobjektiv. Varning för att din pappa definitivt kommer spamma sönder både Instagram och Facebook med sina nya, fina mästerverk. Glöm inte att dubbelkolla att linserna är kompatibla med farsans mobil.

Tre kameralinser som passar de flesta telefoner
Pris: 200 kronor hos Teknikmagasinet.


Spelkontroll

Gör om mobilen till en spelkontroll

Är din far en hejare på mobilspel? Erbjud en bättre spelupplevelse med den här modulen som gör om mobilen till en riktig kontroll. Den kopplas via bluetooth och fungerar till skärmar upp till 10 tum.

Trådlös spelkontroll för Android och IOS
Pris: 349 kronor hos Teknikmagasinet.


Netamo

En egen väderstation

Förutom att dra dåliga skämt så älskar pappor att prata om vädret. Med en egen väderstation kan du ta din pappas vädersnack till mer exakta nivåer. Netamo består av två delar, en som du sätter inomhus som mäter luftfuktighet, lufttryck, koldioxidhalt, ljudnivå och förstås temperatur. Den andra delen, som är trådlös, placerar du utomhus och mäter temperatur och luftfuktighet. Via Netamos hemsida eller app kan du sedan se detaljerade grafer och diagram, samt väderprognoser.

Du får dock fundera på hur mycket du älskar din far då stationen går loss på cirka 1 600 kronor.

Netatmo Weather Station
Pris: 1 345 kronor hos CDON.


quad

Liten men naggande god Quadrocopter

Har du en pappa som suktar efter en drönare så kan Hubsan X4 Plus vara något att ge bort. Den här quadrocoptern är en enkel och rolig modell perfekt för nybörjaren och funkar för flygturer både inom- och utomhus. Sex axlar och gyro gör den lättare att manövrera och ledlamporna ger en cool effekt i mörkret. Drivs av fyra AAA-batterier. Priset är överkomligt: Från 399 kronor får du betala för Hubsan X4.

Hubsan X4 Plus
Pris:
399 kronor hos Teknikmagasinet.

Läs vårt test av drönare här!
 


letto

Bra valSläng ut pappas bokhylla

Envisas din pappa med att fylla väskan med böcker på resan? Ta med honom in i 2019 och ge en läsplatta istället. Letto Frontlight 2 fick utmärkelsen bäst i test när PC för Alla testade läsplattor i år på grund av nattläget och det överlägsna utbudet av svenska böcker.

Letto Frontlight 2
Pris: 1 395 kronor hos Adlibris.

Läs mer: Fler läsplattor hittar du i vårt test här
 


Tile

M3 rekommenderarHitta nycklarna

Det här är den perfekta presenten för tankspridda pappor! Sätt fast den lilla taggen på exempelvis nyckelknippan, sedan kan du via en app till Iphone eller Android kolla var de befinner sig. Vi har testat hela Tiles senaste kollektion av trackers beroende på vilket ändamål som din far kommer använda den till. Läs hela testet här!

Tile Sticker
Pris: 429 kronor hos CDON.

Tile Slim
Pris: 329 kronor hos CDON.

Tile Mate
Pris: 269 kronor hos CDON.

Tile Pro
Pris: 369 kronor hos CDON.


R2D2

Gullig följeslagare

Vem vill INTE ha en liten Star Wars-robot hemma? Om din pappa tycker om Star Wars kan den här presenten inte bli fel. Den lilla krabaten är inte bara söt, den är smart också! Styr och programmera roboten direkt i mobilen. Just den här föreställer klassiska R2D2, men det finns även robotar i form av BB-9E och BB-8.

Sphero, Star Wars, R2-D2 Appstyrd Droid
Pris: Från 688 kronor hos Prisjakt.


Powerbank

Håll liv i pappas telefon

Om din pappa är en sån pappa som stänger av telefonen mellan samtalen så är det här inget för honom. Om han däremot är en sådan pappa som har bejakat smartphone-vågen och skaffat sig en Iphone så lär han klaga på att batterierna tar slut så snabbt. Köp en powerbank så slipper du mycket muttrande! Det finns en uppsjö av powerbanks på marknaden varav vi gav GP Voyage 2 med 10 000 mAh bäst betyg.

Läs hela testet här!

GP Voyage 2

Pris: Från 249 kronor hos Prisjakt.
 


mobilskrivare

Mobilskrivare

Nu kan din pappa enkelt skriva ut bilderna han tagit med mobilen. Polaroid Zip skriver ut bilderna på ett kick via en app i mobilen. Det går att göra 25 utskrifter per laddning och skrivaren funkar till både Iphone och Android. Skrivaren väger 187 gram och mäter 7,4 x 12 cm.

Polaroid ZIP Instant Fotoskrivare
Pris: 1 295 kronor hos Coolstuff.se.

Cmore

Mer film till pappa!

En prenumeration på valfri filmtjänst har ingen leveranstid och förgyller de flestas tillvaro. Dessutom har få fäder samtliga abonnemang, så du kan förmodligen hitta en av dem som han inte har hunnit signa upp sig på än. Här är några tjänster att välja mellan:
 

 
>> Här hittar du bästa skräckfilmerna på Netflix, Viaplay, Cmore, och HBO


Ljudbok

Förgyll transportsträckorna med en ljudbok

Många har svårt att hitta tid och ro för att sätta sig ner och läsa en bok i vardagen. Fler och fler har därför upptäckt glädjen med ljudböcker, som låter dig lyssna på en riktigt bra bok så fort det finns en minut över på till exempel vägen hem från jobbet. Oavsett om din pappa inte är ljudboksfrälst än eller redan har en favorittjänst är ett presentkort på en av de stora ljudboksbiblioteken en uppskattad present. Och bäst av allt – ingen leveranstid!
 


Fars dag

Köp din egen present farsan!

Digitala presentkort är en ypperlig sista minuten-present. Till exempel har sajten Presentkorttorget presentkort som funkar hos ett tretttiotal olika butiker. Du väljer bara hur stort belopp, anger pappas e-postadress och bestämmer vilken dag det ska skickas. När du har betalat får din pappa ett mejl och kan sedan skriva ut sitt presentkort. En annan tjänst för digitala presentkort heter Gifttoday. Här kan pappa välja mellan cirka 250 olika presenter.
 


flyg

Far och flyg!

Om du vill skicka pappa utomlands kan du gå in på någon av sajterna som säljer presentkort, betala in en valfri summa pengar och skriv ut eller mejla presentkortet. Sedan får pappa själv välja vart han vill resa.
 


Språk

Grattis pappa, nu kan du dra dina rövarhistorier utomlands också!

Om din far ska åka utomlands skadar det inte att kunna lite överlevnadsfraser, eller mer. På Univerb kan du köpa kurser i exempelvis franska, italienska eller spanska i mp3-format. Du laddar alltså hem dem till datorn och kan sedan bränna dem på cd och slå in i ett fint paket. Ja, du kan även mejla kursen till honom om ni inte ses.
En annan tjänst är Innovative Language där får du tillgång till podcasts, appar videos och andra verktyg för att lära dig mängder av språk.
  Blommor

Inget säger "kolla, jag kom ihåg fars dag" som en bukett blommor

Blommor funkar i alla lägen och att beställa på nätet är enkelt. Kompilera en egen kreation eller välj en färdig bukett.

Blombuketterna skickas från den affär som ligger närmast din pappas bostad. För att hinna i tid måste du göra din beställning senast lördag klockan 11. Vissa butiker kan inte leverera på söndagar, men i så fall kommer buketten redan på lördag.