Fars dag infaller i år på söndagen den 8 november. Svårt att hitta en bra present att ge farsan? Inga problem, vi listar prylarna för alla pappor, inklusive flera alternativ som går att klicka hem i sista minuten.

Rakapparat med dammsugare

Skäggtrimmer med inbyggd dammsugare

Köp en present som gynnar dig och samtliga i din pappas omgivning! Alla som har bott med en pappa med skäggstubb vet att det där stubbet mer än gärna hamnar överallt i badrummet efter att det har trimmats. Den här trimmern från Philips har inbyggd "dammsugare" som snabbt suger upp det trimmade stubbet innan det stökar ner hela handfatet.

Philips skäggtrimmer BT 7500/15
Pris: 499 kronor (ord. pris 799) hos Clas Ohlson

Läs vårt stora jämförande test av rakapparater och skäggtrimmers här!

Smart p-skiva

Smart p-skiva 

Är din pappa den typ av person som alltid glömmer att ställa in p-skivan och har fått en eller två p-böter för många? Med denna smarta p-skiva behöver han aldrig oroa sig igen. Den visar automatiskt vilken tid du parkerat, och som det inte var nog ändrar den sig utefter vinter- och sommartid av sig själv. Din kära far behöver inte hålla koll på någonting nästa gång han tar en tur med bilen.

Pris: 349 kronor (ord. pris 399 kronor) hos Clasohlson

Wififörstärkare

Muskelstyrka för wifi-signalen 

Vi kan alla komma överrens om att en dålig internetuppkoppling är något som kan få den bästa att tappa humöret. För att slippa det eviga klagandet och sporadiska svordomar kan du förenkla vardagen för din pappa med en wifi-förstärkare som ökar både räckvidden och förbättrar uppkopplingen för alla trådlösa enheter.

Pris: 359 kronor hos ComputerSalg

Vooni

Cool belysning till tv:n

Många nya tv-apparater kommer med någon typ av bakgrundsbelysning för en mer futuristisk look. Men du behöver såklart inte investera i en ny, dyr apparat för att få till samma effekt. Den här ljusslingan monteras på baksidan av din tv och kopplas in via usb.

Vooni tv-belysning
Pris: 179 kronor hos Coolstuff.se.


Linser kameratelefon

Uppgradera pappas selfies på fars dag

Den här klämman fästs direkt på telefonen och ger kameran fisheye-, makro- och vidvinkelobjektiv. Varning för att din pappa definitivt kommer spamma sönder både Instagram och Facebook med sina nya, fina mästerverk. Glöm inte att dubbelkolla att linserna är kompatibla med farsans mobil.

Tre kameralinser som passar de flesta telefoner
Pris: 79 kronor (ord. pris 199 kronor) hos Teknikmagasinet.


quad

Liten men naggande god quadrocopter

Har du en pappa som suktar efter en drönare så kan Hubsan X4 Plus vara något att ge bort. Den här quadrocoptern är en enkel och rolig modell perfekt för nybörjaren och funkar för flygturer både inom- och utomhus. Sex axlar och gyro gör den lättare att manövrera och ledlamporna ger en cool effekt i mörkret. Drivs av fyra AAA-batterier. Priset är överkomligt: Från 499 kronor får du betala för Hubsan X4.

Hubsan X4 Plus
Pris:
449 kronor (ord. pris 549 kronor) hos Teknikmagasinet.

Läs vårt test av drönare här!

Tile

M3 rekommenderarHitta nycklarna

Det här är den perfekta presenten för tankspridda pappor! Sätt fast den lilla taggen på exempelvis nyckelknippan, sedan kan du via en app till Iphone eller Android kolla var de befinner sig. Vi har testat hela Tiles senaste kollektion av trackers beroende på vilket ändamål som din far kommer använda den till. Läs hela testet här!

Tile Sticker
Pris: 351 kronor hos Proshop.

Tile Slim
Pris: 329 kronor hos CDON.

Tile Mate
Pris: 269 kronor hos CDON.

Tile Pro
Pris: 369 kronor hos CDON.


Powerbank

Håll liv i pappas telefon

Om din pappa är en sån pappa som stänger av telefonen mellan samtalen så är det här inget för honom. Om han däremot är en sådan pappa som har bejakat smartphone-vågen och skaffat sig en Iphone så lär han klaga på att batterierna tar slut så snabbt. Köp en powerbank så slipper du mycket muttrande! Det finns en uppsjö av powerbanks på marknaden varav vi gav GP Voyage 2 med 10 000 mAh bäst betyg.

Läs hela testet här!

GP Voyage 2

Pris: Från 249 kronor hos Prisjakt.
 


mobilskrivare

Mobilskrivare

Nu kan din pappa enkelt skriva ut bilderna han tagit med mobilen. Polaroid Zip skriver ut bilderna på ett kick via en app i mobilen. Det går att göra 25 utskrifter per laddning och skrivaren funkar till både Iphone och Android. Skrivaren väger 187 gram och mäter 7,4 x 12 cm.

Polaroid ZIP Instant Fotoskrivare
Pris: Från 995 kronor hos Prisjakt.

Cmore

Mer film till pappa!

En prenumeration på valfri filmtjänst har ingen leveranstid och förgyller de flestas tillvaro. Dessutom har få fäder samtliga abonnemang, så du kan förmodligen hitta en av dem som han inte har hunnit signa upp sig på än. Här är några tjänster att välja mellan:
 

 
>> Här hittar du bästa skräckfilmerna på Netflix, Viaplay, Cmore, och HBO


Ljudbok

Förgyll transportsträckorna med en ljudbok

Många har svårt att hitta tid och ro för att sätta sig ner och läsa en bok i vardagen. Fler och fler har därför upptäckt glädjen med ljudböcker, som låter dig lyssna på en riktigt bra bok så fort det finns en minut över på till exempel vägen hem från jobbet. Oavsett om din pappa inte är ljudboksfrälst än eller redan har en favorittjänst är ett presentkort på en av de stora ljudboksbiblioteken en uppskattad present. Och bäst av allt – ingen leveranstid!
 


Fars dag

Köp din egen present farsan!

Digitala presentkort är en ypperlig sista minuten-present. Till exempel har sajten Presentkorttorget presentkort som funkar hos ett tretttiotal olika butiker. Du väljer bara hur stort belopp, anger pappas e-postadress och bestämmer vilken dag det ska skickas. När du har betalat får din pappa ett mejl och kan sedan skriva ut sitt presentkort. En annan tjänst för digitala presentkort heter Gifttoday. Här kan pappa välja mellan cirka 250 olika presenter.
 


flyg

Far och flyg!

Om du vill skicka pappa utomlands kan du gå in på någon av sajterna som säljer presentkort, betala in en valfri summa pengar och skriv ut eller mejla presentkortet. Sedan får pappa själv välja vart han vill resa.
 


Språk

Grattis pappa, nu kan du dra dina rövarhistorier utomlands också!

Om din far ska åka utomlands skadar det inte att kunna lite överlevnadsfraser, eller mer. På Univerb kan du köpa kurser i exempelvis franska, italienska eller spanska i mp3-format. Du laddar alltså hem dem till datorn och kan sedan bränna dem på cd och slå in i ett fint paket. Ja, du kan även mejla kursen till honom om ni inte ses.
En annan tjänst är Innovative Language där får du tillgång till podcasts, appar videos och andra verktyg för att lära dig mängder av språk.
  Blommor

Inget säger "kolla, jag kom ihåg fars dag" som en bukett blommor

Blommor funkar i alla lägen och att beställa på nätet är enkelt. Kompilera en egen kreation eller välj en färdig bukett.

Blombuketterna skickas från den affär som ligger närmast din pappas bostad. För att hinna i tid måste du göra din beställning senast lördag klockan 12. Vissa butiker kan inte leverera på söndagar, men i så fall kommer buketten redan på lördag.