Fars dag infaller i år på söndagen den 13 november. Svårt att hitta en bra present att ge farsan? Inga problem, vi listar prylarna för alla pappor, inklusive flera alternativ som går att klicka hem i sista minuten.

Fars Dag 2022

Skydda farsans telefon

Head Case Designs har allt från fotbollslag, film, konst och musikinspirerade skal till pappas telefon. Det finns ska till de flesta mobiltelefonerna från Samsung och Apple.

Kostar från 189 kronor på Amazon


Fars Dag 2022

Pappa + pizza = lyckad fars dag

Ooni Koda 16 pizzaugn är den optimala lösningen om du vill göra pappa gladare och rundare. Till och med under kalla vintermånader når Oonis pizzaugn upp till de 400–500 grader som krävs för att få en perfekt, krispig pizzabotten. Om du inte tycker att vintern kräver pizza kan Koda 16 också användas för att tillaga glaserad skinka eller lammstek – eller baka det perfekta brödet till frukost eller middag.

Kostar 6 715 kronor hos Amazon Sverige


Fars Dag 2022

Toblerone ftw!

Säg det med choklad och alla kommer att förstå vad du menar! Tänk då vad en designad Toblerone-ask kan säga! Bara fantasin sätter gränserna.

Kostar 159 kronor hos Coolstuff


Bosch

Klart pappa ska ha multiverktyg

Om pappa inte är den händigaste kan det bero på tummen mitt i handen eller att han helt enkelt inte har rätt verktyg. Med Bosch multifunktionsverktyg PMF 250 CES får pappa ett riktigt multiverktyg. Men den här kan han såga, skära, slipa och skrapa – något en kraftfull motor på 250 watt ser till.

Farsan får även en medföljande låda att stuva undan maskinen i.

Kostar 1 890 kronor hos Amazon SverigeSmart p-skiva

Smart p-skiva 

Är din pappa den typ av person som alltid glömmer att ställa in p-skivan och har fått en eller två p-böter för många? Med denna smarta p-skiva behöver han aldrig oroa sig igen. Den visar automatiskt vilken tid du parkerat, och som det inte var nog ändrar den sig utefter vinter- och sommartid av sig själv. Din kära far behöver inte hålla koll på någonting nästa gång han tar en tur med bilen.

Pris: 349 kronor (ord. pris 399 kronor) hos Clasohlson


Wififörstärkare

Muskelstyrka för wifi-signalen 

Vi kan alla komma överrens om att en dålig internetuppkoppling är något som kan få den bästa att tappa humöret. För att slippa det eviga klagandet och sporadiska svordomar kan du förenkla vardagen för din pappa med en wifi-förstärkare som ökar både räckvidden och förbättrar uppkopplingen för alla trådlösa enheter.

Pris: 343 kronor hos ComputerSalg


Adidas

Gubbfläsket ett minne blott

Även världens bästa pappa kan ha även råka ha världens bästa aptit, vilket har renderat honom ett 10-tal kilo för mycket. Med ett simpelt hemmagym från Adidas kan ni få återställa kroppen till en mer normal ”dad bod” istället för hans nuvarande ”jabba the hut bod”. Häng upp redskapet i en dörröppning och sedan är det bara att träna på. Kan användas i dörröppningar upp till 90 centimeter.

Kostar 490 kronor hos Amazon Sverige


Bara det bästa ljudet för pappa

Fars dag 2022

Airpods Pro 2:a generationen må se lite ut för världen, men de låter otroligt bra. Passformen är som klippt och skuren för alla öron – inklusive pappas. Airpods Pro är brusreducerande och har ett transparent läge, som släpper igenom ljud från omgivningen.

En laddning räcker till 4,5 timmars lyssnande. Batterietuiet har kapacitet för 24 timmars spelande.

Kostar 3 280 kronor hos Amazon Sverige


Remington

Trimmat hår

Klart pappa ska ha en hårtrimmer, även om hårväxten börjat mojna. Remington Genius hårklippare har keramiska, självslipande blad och kan användas upp till 50 minuter på en laddning.

Ett gäng olika kammar och klippare följer med som kan frisera hårlängder så korta som 0,8 millimeter.

Kostar 633 kronor hos Amazon Sverige


Powerbank

Håll liv i pappas telefon

Om din pappa är en sån pappa som stänger av telefonen mellan samtalen så är det här inget för honom. Om han däremot är en sådan pappa som har bejakat smartphone-vågen och skaffat sig en Iphone så lär han klaga på att batterierna tar slut så snabbt. Köp en powerbank så slipper du mycket muttrande! Det finns en uppsjö av powerbanks på marknaden varav vi gav GP Voyage 2 med 10 000 mAh bäst betyg.

Läs hela testet här!

GP Voyage 2
Pris
: Från 300 kronor via Prisjakt


Streaming

Mer film till pappa!

En prenumeration på valfri filmtjänst har ingen leveranstid och förgyller de flestas tillvaro. Dessutom har få fäder samtliga abonnemang, så du kan förmodligen hitta en av dem som han inte har hunnit signa upp sig på än. Här är några tjänster att välja mellan:
 

 
>> Här hittar du bästa skräckfilmerna på Netflix, Viaplay, Cmore, och HBO


Ljudbok

Förgyll transportsträckorna med en ljudbok

Många har svårt att hitta tid och ro för att sätta sig ner och läsa en bok i vardagen. Fler och fler har därför upptäckt glädjen med ljudböcker, som låter dig lyssna på en riktigt bra bok så fort det finns en minut över på till exempel vägen hem från jobbet. Oavsett om din pappa inte är ljudboksfrälst än eller redan har en favorittjänst är ett presentkort på en av de stora ljudboksbiblioteken en uppskattad present. Och bäst av allt – ingen leveranstid!
 


Philips Oneblade

Väck med apan

Har ni också märkt att trots att er pappas hårväxt ställt in nästan all verksamhet på huvudet, växer den istället likt ogräs över resten av kroppen? Klart ni har! För att slippa se denna gorillaliknande tingest varje morgon kan ni försiktigt antyda med den här fars dag-presenten att det är dags att ansa kroppshåret. Ty det är precis vad Philips Oneblade är till för. Ansikte, torso eller rygg, ingen oönskad hårväxt går säker när pappa har den här.

Kostar 499 kronor hos Amazon Sverige
 


Fars dag
Köp din egen present farsan!
Digitala presentkort är en ypperlig sista minuten-present. Till exempel har sajten Presentkorttorget presentkort som funkar hos ett tretttiotal olika butiker. Du väljer bara hur stort belopp, anger pappas e-postadress och bestämmer vilken dag det ska skickas. När du har betalat får din pappa ett mejl och kan sedan skriva ut sitt presentkort. En annan tjänst för digitala presentkort heter Gifttoday. Här kan pappa välja mellan cirka 250 olika presenter.
 Blommor

Inget säger "kolla, jag kom ihåg fars dag" som en bukett blommor

Blommor funkar i alla lägen och att beställa på nätet är enkelt. Kompilera en egen kreation eller välj en färdig bukett.

Blombuketterna skickas från den affär som ligger närmast din pappas bostad. För att hinna i tid måste du göra din beställning senast lördag klockan 12. Vissa butiker kan inte leverera på söndagar, men i så fall kommer buketten redan på lördag.


Airtag

Tagga pappa

Apples Airtag är ett jättesmidigt sätt att hålla koll på dina saker. Eller i det här fallet, pappas saker. Alla gånger han glömt bort var han lagt bilnyckeln är nu ett minne blott. Sätt fast en Airtag på nyckelknippan och –vips! – kan pappa hitta dem snabbt och enkelt i appen Hitta. Köper ni ett fyrpack har ni tre kvar som ni kan fästa på pappa, bilen och hunden.

4-pack: Kostar 1 190 kronor hos Amazon