Den så kallade ”torrbollen” känner de flesta av oss till, i alla fall vi bil-, båt eller husvagnsägare. Det är en så kallad fuktslukare som används i utrymmen som i vissa fall utsätts för fukt. Fukt som kan orsaka både mögel och dålig lukt.

Pingi

Problemet med Torrbollen och liknande produkter är att vatten kan ansamlas i botten, vilket kan bli ett problem om den välter. De kan inte heller återanvändas, utan efter ett par månader har innanmätet gjort sitt och du måste springa iväg och köpa refillpåsar.

Återanvändningsbar i flera år

Pingi är istället återvinningsbar, och är till skillnad från Torrbollen snyggt designad. Pingi kommer i olika storlekar, beroende på var de skall användas, och kan förutom i fordon givetvis även användas i fritidshus, källare, badrum, garage, lagerlokaler och liknande.

Pingi

Fukten binds upp inne i Pingi, och det finurliga är att när den nått sin maxkapacitet är det bara att lägga den i mikrovågsugnen under några minuter. En indikator på utsidan visar när det är dags. Pingi kan enligt tillverkaren alltså återanvändas under flera år och den avger ingen vätska som restprodukt som kan droppa och förstöra inredningen i exempelvis bilen.

Priset för en Pingi börjar på 60 kronor, den bilanpassade kostar runt 140 kronor.