Det är många som tycker att Galaxy S7 är en av de allra bästa mobiltelefonerna någonsin, så det ska bli spännande att se vad efterföljaren Galaxy S8 kommer att erbjuda. I den här artikeln har vi samlat allt vi tror oss veta om Samsungs kommande flaggskeppsmobil. Vi kommer att uppdatera den med nya rykten allt eftersom den skarpa lanseringen drar närmare.


Artikeln uppdaterad

2017-03-27 med nya läckta bilder på färgalternativ på Galaxy S8

När släpps Galaxy S8?

På den stora mobilmässan i Barcelona nyligen bekräftade Samsung att Galaxy S8 kommer att visas upp under ett separat evenemang den 29 mars. Tillställningen går under det sedvanliga namnet Samsung Unpacked och anordnas i New York. Den kommer dessutom att kunna ses live här. Beräknad eventstart är alltså onsdag 29 mars kl 17.00.

Vad gäller själva säljstarten säger de senaste uppgifterna att den har skjutits upp till den 28 april, men vad dröjsmålet beror på är i skrivande stund oklart. Möjligtvis handlar det om att säkerställa att det inte blir tal om några mer överraskningar i form av exploderande batterier och liknande.
 

Hur mycket kommer Galaxy S8 kosta?

Evan Blass på Venturebeat är något av en veteran när det gäller läckor om nya kommande mobiltelefoner, och han var varit extremt aktiv inför lanseringen av Samsung Galaxy S8.

I slutet av förra veckan släppte han både nya bilder som visar Galaxy S8 i fler färgalternativ än de vi har sett tidigare, och framför allt: Priser.

Enligt Blass kommer Galaxy S8 gå loss på 799 euro, eller cirka 8 000 kronor. Galaxy S8+, den större modellen, ska kosta 899 euro eller cirka 9 000 kronor. Det är nära en tusenlapp mer än Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Svenska kunde lär åtminstone slippa obehagliga överraskningar: Priserna i Storbritannien kan chockhöjas på grund av Brexit.

Reklamfilmer avslöjar designen

I mitten av januari lade Samsung Display upp två reklamfilmer på Youtube och i dessa syns en ny mobiltelefon som tros föreställa Galaxy S8.

Så här ser den ena av reklamfilmerna ut:

Som synes ligger fokus på att visa upp hur fantastiska färger det blir på en amoled-skärm, men filmen tycks även styrka många av de rykten som vi tar upp på annat håll i den här artikeln – däribland uppgiften om slopad hemknapp.

Hur många modeller blir det egentligen?

Många undrar om vi får se någon ny modell av Galaxy Edge, men man kan lika gärna ställa sig frågan om det blir någon ny modell av vanliga Galaxy. Enligt sydkoreansk press kan nämligen den plattskärmade modellen försvinna helt och hållet, detta till förmån för fler modeller med böjda skärmar.

Totalt kan det bli tal om uppemot fem nya Galaxy-mobiler från Samsung under 2017, varav en av modellerna är en böjbar variant som kallas för Galaxy X. Det ryktas även om Galaxy S8 Mini, men den uppgiften anses som något mer osäker.

Vad gäller Galaxy S8 kan vi räkna med två modeller, varav den ena har en skärm på 5,1 tum och den andra en skärm på 5,5 tum. Skärmarna sägs alltså vara böjda och det ryktas till och med om att de är böjda även på kortsidorna, alltså inte enbart på långsidorna. Vad syftet skulle vara med det låter vi vara osagt.

Två storlekar
Samsung Galaxy S7 och S7 Edge.

Kodnamnen för de nya mobiltelefonerna är Dream (SM-G950) och Dream2 (SM-G955), varav den förstnämnda är den mindre modellen och den sistnämnda den större. Vad gäller de slutgiltiga namnen kan det bli aktuellt med Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8 Plus.

Den nuvarande kombinationen av metall och glas tycks vara en vinnare, så vi räknar inte med någon större förändring av den grundläggande designen. Med andra ord lär det inte bli tal om ett byte till plast eller något liknande material.