Det märks även tydligt hur du avancerar i spelet. Ubisoft har skrotat idén med fokus på huvuduppdrag (även om de så klart finns, till en viss del). Istället är det antalet ”följare” på sociala medier som räknas. Följare plockar du på dig genom att göra olika saker i spelet. Det kan var allt från att klara sidouppdrag till att plåta landmärken och bryta mot hastighetsbegränsningarna. Ju fler följare du har, desto fler förmågor kan du plocka på dig. Bland dessa finns möjligheten att styra en bil på distans exempelvis, vilket underlättar de gånger du behöver fly från lagens långa arm.

Watch Dogs 2

Och polisen är inte nådig. Det krävs inte mycket för att få en arsenal med vapengalna maktmissbrukare efter sig och egentligen behöver du bara gå in på ett förbjudet området för att de ska se det som legitimt att peppra dig full med bly. Det är många gånger ett irritationsmoment men samtidigt ett smart val av Ubisoft för att dra in dig i det som är Watch Dogs 2 mest essentiella mekanik; nämligen smygandet.

Spela som hackerhipster

Som hackerhipster är ditt främsta mål att slå ut bolagens övervakning, och inte att döda. Därför är det en extremt dum idé att orsaka kaos och därefter försöka skjuta sig ut ur det. Du överlever inte särskilt länge och därför är det en bättre plan att smyga bland barracker, styra små robotar och drönare, och på så vis uppnå dina mål. Samma devis kan appliceras när du vill slå ut en kriminell fiende. En av våra favoritsektioner är när vi skickar en falsk anmälan till polisen mot den person vi försöker hacka. Vi uppger att han är företrädare för ett lokalt MC-gäng – som konsekvens dyker polisen upp för att mota bort personer. Hela härligheten kan ses via den drönare vi placerat ovanför.

Men Watch Dogs 2 spelas inte bara på egen hand. Samma flerspelarläge från föregångaren finns med, men vi har inte haft chansen att hårdtesta det särskilt mycket. De små intrycken vi plockade på oss är att du kan, precis som i Watch Dogs, glida in och ut ur sololäget och flerspelarläget. I sistnämnda går det bra att se andra spelare som röjer runt och därefter välja att antingen samarbeta eller fortsätta med det du redan tagit dig an.

Watch Dogs 2

Även ”Hacking Invasion” är tillbaka och här gäller det att hacka andra spelare medan de försöker att hacka dig. Precis som i fallet Watch Dogs är det otroligt spännande att smyga sig upp på en motspelare, komma så nära som möjligt och inte bli upptäckt.

Watch Dogs 2 Pris vid test: 548 kr.

Bästa pris just nu: 168 kr