Oneplus 3 lanserades i somras, och var precis som alla tillverkarens lurar full av imponerade specfikationer till en prislapp som känns orealistiskt låg. Innan Oneplus 3 tyckte vi aldrig att de riktigt fått till det. Men här satt delarna ihop, med maxad prestanda, utmärkt batteritid, finfin skärm och kamera nästan i klass med de allra bästa.

Läs också: Här är bästa mobilerna just nu – vi har testat 16 modeller

Därför blir vi lite förvånade när Oneplus bara några månader senare bestämmer sig för att släppa nytt flaggskepp i form av Oneplus 3T. Oneplus gör nu vad Apple gjorde med Iphone 6s, släpper en mobil med samma format och design istället för att släppa en helt ny modell.

Gammal form, ny färg

Det är exakt samma elegant slimmade form, med bakstycke i matt metall, framsida i upphöjt glas och samma 5,5-tumsskärm med exakt samma amoled-panel i 1080p. Kortfattat så presterar skärmen utmärkt med snygg färgåtergivning och god ljusstyrka för att vara en amoled. 1080p duger fint, så länge du inte vill köra telefonen i vr-headset. Då hade en 1440p-skärm varit välkommet.

Oneplus 3T och Oneplus 3
Lika som bär. Men under ytan är det en handfull ordentliga skillnader.

Det ser ut som om Oneplus 3T kommer i en ny lite mörkare grå färg som Oneplus kallar gunmetal. Det är en subtil skillnad, men vi gillar den. Den ska också komma i samma guldskimrande version som Oneplus 3, men när den börjar säljas återstår att se.