E-handelssajten Amazon har i flera år brottats med en lavinartad ökning av fejkprodukter. Exempelvis lämnade Apple nyligen in en stämningsansökan (mot ett annat företag) där man fastställde att 90 procent av företagets laddare såldes av bluffmakare som i själva verket sålde importerade och osäkra b-produkter.

Stort test: Så livsfarlig är din billiga piratladdare

Nu rapporterar Bloomberg att Amazon valt att sätta ned foten och vidta åtgärder för att stoppa inflödet av falska produkter till marknadsplatsen. Faktum är att företaget ska ha gjort det till ett av sina främsta mål för nästa år.

Särskilda insatsgrupper har etablerats både i Europa och USA för att arbeta med ett register mot bluffmakare och ett tätare samarbete med stora produkttillverkare. Bland annat ska Nike redan ha hoppat på tåget, som beräknas få ordentlig styrfart efter årsskiftet.

"Vi har en absolut nolltolerans mot fejkprodukter", har Amazon uttalat sig tidigare, och planerar att få tusentals av världens större produkttillverkare att officiellt registrera sig på onlinebutiken under 2017.