6. Logga ut från annan enhet (om du förlorat telefonen)

Har du förlorat din telefon och behöver logga ut från Facebook-appen? I så fall kan du göra det via datorn. Gå in på Inställningar, välj Mobil, klicka på ”Tappat bort telefonen?” och avsluta med Logga ut på telefonen. Superenkelt!

Facebook tips


7. Skaffa en ”Betrodd kontakt”

Betrodda kontakter är vänner som du kan kontakta om du behöver hjälp med att komma in på ditt Facebook-konto (till exempel om du glömt bort lösenordet och inte har tillgång till din e-mail för att återställa det). 

Facebook tips

En ”betrodd kontakt” kan skicka engångslösenord till dig via en särskilt URL. För att lägga till en ”betrodd kontakt” - gå in på Inställningar, sedan Säkerhet och Dina betrodda kontakter. Klicka på ”Välj Betrodda kontakter” och välj vilka vänner du vill lägga till. Om du vill ta bort någon - klicka på "Redigera”-knappen bredvid dennes namn.


8. Välj vem som kan se dina inlägg

Klicka på hänglåssymbolen i övre högra hörnet och välj ”Vem kan se mitt innehåll?”. Här kan du välja mellan bland annat dina vänner eller publikt. Klickar du på ”Anpassad” kan du ange specifikt vilka vänner som kan se dina inlägg, och vilka som inte kommer att göra det. 

Facebook tips

Det går även att ange detta vid varje unikt inlägg du postar, men om du gör det enligt ovan blir det dina standard-inställningar.


9. Se vilka enheter du är, och nyligen har varit, inloggad på

Om du vill veta vilka enheter som du är inloggad på, eller vilka du nyligen var inloggad på - gå in på Inställningar, sedan Säkerhet och klicka på ”Där du är inloggad”. Om du vill avsluta en session - markera den och tryck på ”Avsluta aktivitet”. Enkelt och bra om du vill skaffa dig en överblick på enheter och platser som ditt konto varit aktiverat på.

Facebook tips


10. Blockera appar och spel

Om du är trött på appar och spel som samlar in din Facebook-information kan du blockera dem. Det gör du via Inställningar och Blockering, där du skriver in namnet på de appar du vill blockera. Om du använt en app eller ett spel kan den redan ha sparat information om dig, och vill du att denna tas bort måste du kontakta utvecklaren.

Facebook tips

Det gör du genom att öppna den specifika appen eller spelet och klicka på Anmäl/kontakta i det nedre högra hörnet. Inte supersmidigt, vi vet, men tänk att du kan förebygga det nästa gång genom att nyttja det här tipset.