Efter år av efterfrågan har Netflix äntligen introducerat ett offlineläge för IOS- och Android-appen. Detta innebär att du kan ladda ner film och serier, precis som musik i Spotify, och kolla på dem när du inte har någon internetuppkoppling. Helt plötsligt är det ingen större deal att flyget du ska ta på långresan saknar wifi.

Missa inte: Här är bästa filmerna på Netflix just nu

1: Uppdatera din app

Att komma igång kan dock vara lite klurigt och hela utbudet finns inte där än. Mycket av det tillgängliga materialet bör räcka för att bränna av ett par timmar av tristess.

Först och främst behöver du ha appen till antingen IOS eller Android. Om du redan laddat ner appen lär en uppdatering behövas och om du sitter med en gammal version av Netflix bör den nya finnas i App Store eller Play Store.
När du väl uppdaterat och startat appen klickar du på menysymbolen längst upp till vänster. Här har Netflix adderat ett nytt alternativ som heter ”Kan laddas ner”. Klicka på denna.

Missa inte: Här är bästa serierna på Netflix

2: Se vilka serier som går att ladda hem

Nu får du en klar vy över de filmer och serier som går att använda i offlineläget. Förutom Netflix egna produkter, så finns det många tredjepartstitlar så som Dexter, Breaking Bad och den sprillans nya Skylanders-serien. Något för alla smaker, kort och gott. Då funktionen är helt ny lär Netflix inte löst avtal för allt material än men räkna med att listan kommer att fyllas på.

Netflix

När du hittat en serie eller en film som du vill ladda ner klickar du dig in på den. Vid varje nedladdningsbar episod finns numera en pil som pekar ner mot en rak linje. Trycker du på den kommer Netflix meddela dig att nedladdningen startat. Du kommer att kunna följa nedladdningsprocessen längst ner i appen i en ljusblå remsa. Gör likadant på allt material du vill plocka ner lokalt.


3: Utforska ditt bibliotek

Via samma meny som du hittade ”Kan laddas ner” finns en flik som heter ”Mina nedladdningar”. Här kommer hela offlinebiblioteket att finnas och vill du plocka ner ännu mer finns en praktisk knapp på samma sida som heter ”Hitta mer att ladda ner”.

Netflix

För tillfället finns inget lagligt sätt att ladda ner Netflix-material till Mac och pc varav vi får invänta en officiell uppdatering i framtiden.