För ett tag sedan testade vi Spot Cams övervakningskameror och konstaterade att själva kamerorna var bra, men att programvaran inte höll måttet. När vi nu plockar in Creatives övervakningskamera med det långa namnet Creative Live! Cam IP Smart HD får vi en stark känsla av déjà vu.

Läs också! Panasonic Home Monitoring & Control Kit: Knappt godkänd hemövervakning

Precis som dessa är Creative Live! Cam en övervakningskamera med 720p upplösning (1 280 x 720 bildpunkter), 110 graders vidvinkel, mörkerseende, ljud- och rörelsesensor, samt molnlagring av inspelat material. Den stora skillnaden är priset, Creative Live! Cam kostar 800 kronor mot 1 600 kronor för den billigaste Spot Cam-modellen. Å andra sidan ingår inte gratis molnlagring av inspelat material för Creative Live! Cam, vilket det gör för Spot Cam. Bara de första 30 dagarna är gratis, sedan kostar det 60 kronor per månad. Å andra sidan igen har Creative Live! Cam plats för micro sd-kort på upp till 32 gb där inspelat material kan lagras.

Smidig installation

Creative Live! Cam är en liten, snygg och smidig kamera, där den hyfsat långa sladden (två meter, jämfört med Spot Cams tre meter) och den magnetiska foten gör den extra lätt att placera. Att installera den är mycket enkelt. Det är bara att placera ut kameran och ansluta den till ett eluttag, ladda ned appen och lägga till kameran. Upp till fyra kameror kan anslutas och användas tillsammans med Live! Cam-appen, där du på en och samma skärm kan få live-flöden från alla fyra kamerorna.

Väl igång visar sig Creative Live! Cam ha en mycket skarp och fin bild. Nattseendet är visserligen inte lika bra som Spot Cams, men inte långt ifrån. Och inte heller hos Creative Live! Cam går det att finjustera skärpan, men med tanke på hur bra bilden är gör det inget.

Creative Live! Cam IP SmartHD
Du har en bra överblick med live-flöden för upp till fyra samtidiga kameror.

Också ljud- och rörelsedetektorerna fungerar utmärkt, med tre olika inställningsgrader (låg, normal och hög). De kan även stängas av helt om du inte är intresserad av den funktionen. Att komma fram till dessa inställningar är dock inte det lättaste och det är här i gränssnittet Creative Live! Cams stora svaghet visar sig.

Creative WebCam Live! IP SmartHD Pris vid test: 799 kr.

Bästa pris just nu: 299 kr