JBL:s nya budgetlurar E45BT sticker ut med sina klara färger, i alla fall om du välje den blå (som vi testade) eller den röda varianten. Det här är mellanmodellen i den nya E-serien som Harman visade upp i höstas på IFA-mässan i Berlin.

JBL E45BT
Lurarna finns i 4 olika färger, alla med stor JBL-logga på kåporna.

Plastiga men bekväma

Det första intrycket av lurarna är att de känns plastiga, men de sitter bekvämt på huvudet och med lagom tryck. Hörlurarna är av typen "on-ear" och omsluter inte öronen utan sitter utanpå. Här är just trycket viktigt för att det inte ska bli ansträngande i längden, och jämfört med over-ear-lurar skärmar du inte av dig lika mycket från omgivningen. Hörlurarna går att vika ihop men du får inte med någon påse att bära dem i. Bågen är inklädd i tyg och det medföljer en "trasselfri" sladd för dig som inte vill koppla in lurarna med bluetooth.

Missa inte: Jämförande test - bästa hörlurar 2016

JBL-lurarna stöder bluetooth 4.0 men inte aptx-standarden, vilket i teorin erbjuder bättre komprimering om du även spelar upp musiken i en spelare med stöd för aptx. På högra kåpan sitter plastiga snabbknappar för att styra volym, växla låt och aktivera bluetooth. Du kan även använda lurarna för samtal då de har inbyggd mikrofon.

JBL E45BT


Godkänt ljud, men inte mer

Hur låter då JBL:s nya E45BT? Ganska bra, men inte jätteimponerande. Ljudbilden är tydlig och välseparerad, och basen låter bra i de flesta låtar vi spelar även om den inte går så djupt. Mellanregistret blir dock snabbt grötigt när vi drar upp volymen och även diskanten upplever vi som lite jobbig för öronen i längden. Ljudet som helhet är godkänt för prisklassen, men inte mer.

Efter 2 timmars laddning ska lurarna klara 16 timmars spelande, vilket är okej men inte i närheten av t ex vad Marshalls Mid Bluetooth klarar (över 30 timmar).

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning