Super Mario Run är en succé utan dess like. Bara några timmar efter lanseringen på App Store lyckades Nintendos allra första mobilspel ta förstaplatserna på såväl gratislistan som inkomstlistan. Enligt uppgifter har spelet hittills laddats ned 37 miljoner gånger. Några som däremot inte kan avnjuta Marios senaste plattformsäventyr är Android-ägare – än så länge är Super Mario Run nämligen exklusivt för Apples enheter.

Denna exklusivitet har lockat bedragare att släppa apk-filer föreställandes "läckta" Android-versioner av Super Mario Run. I själva verket rör det sig om skadlig programvara eller utpressningsprogram, förklädda i Mario-skrud. Stöter du alltså på ”supermariorun.apk” eller liknande bör du göra allt annat än att installera det.

Givetvis kommer Nintendo inte att utesluta Android-ägare helt, och en konvertering av Super Mario Run förväntas dyka upp på formatet någon gång under 2017. Anledningen till att företaget satsat på IOS-versionen är just på grund av den högre säkerheten. I en intervju kommenterar Nintendos Shigeru Miyamoto formatvalet enligt följande:

”Säkerhetsaspekten är en av anledningarna till att vi valde Iphone och IOS först. Vi lanserar spelet i 150 länder och varje land har ett eget nätverkssystem. De var viktigt för oss att säkra spelet för samtliga användare.” 

IDG News