Super Mario Run är en succé utan dess like – sedan lanseringen har spelet både slagit nedladdningsrekord samt placerat sig överst på topplistan i Apples App Store. Inte konstigt då att upphovsmakaren Nintendo planerar att lansera fler mobilspel.

Missa inte: Se upp för ”Android-versionen” av Super Mario Run – innehåller skadlig programvara

I en intervju med japanska Kyoto NP meddelar Nintendos president Tatsumi Kimishima att Super Mario Run bara är början på företagets nya satsning, och att de planerar att lansera mellan två till tre mobiltitlar under 2017. Tanken är att samma strategi ska fortlöpa de efterkommande åren.

Exakt vilka av Nintendos licenser som är aktuella för mobilsatsningen framkommer inte av intervjun, men Nintendo har tidigare nämnt att mobilversioner av såväl strategirollspelet Fire Emblem som livssimulatorn Animal Crossing är planerade. Utöver Super Mario Run har företaget även släppt den sociala appen Miitomo.

Läs också: Bästa knepen för att maxa Super Mario Run

Härnäst står däremot Android-versionen av Super Mario Run på tur. Hittills har det IOS-exklusiva plattformsspelet laddats ned över 50 miljoner gånger från App Store, och populariteten håller sig trots viss kritik mot betalningsmodellen samt det låga omdömet bland App Store-användare.

IDG News