Norton Core

Symantec är mest kända för sina antivirusprogram, men nu har företaget gett sig in på hårdvara med en router för hemmaanvändare. Den heter Norton Core, och redan designen visar att Symantec både menar allvar och går sin egen väg.

Norton Core ser ut som en radom eller mångsidad tärning och kommer i silver eller guld. Säkerhet är så klart dess huvudpoäng, och här har Symantec bakat in både en aktiv skanner som läser av inkommande och utgående trafik efter skadeprogram och tecken på intrång. Uppdateringar installeras automatiskt, och en assistent guidar användaren till att göra säkrare inställningar och tipsar om hur anslutna enheter kan hållas säkra.

Men företaget tummar inte på prestandan heller. En dubbelkärnig processor på 1,7 gigahertz, 4x4 mu-mimo-antenn och stöd för Wave 2 Wifi utlovar Norton Core hastigheter på upp till 2,5 gigabit per sekund. En enhet ska täcka upp till 465 kvadratmeter. Alla funktioner styrs med en mobilapp som även bland annat sätter betyg på din säkerhet.

Norton Core kommer först till USA till ett introduktionspris av 200 dollar, men ska snart lanseras även i Sverige och andra länder.