Postnord får ständigt kritik och det har skapats en kult kring att klaga på det som var forna Posten. På Facebook finns bland annat en dedikerad grupp, kallad Postmord, där arga kunder delar med sig av otrevliga upplevelser.

Nu kommer nästa stora grej – spelet Paketmord. Det är ett spel som driver med Postnords leveranser och i spelets beskrivning kan man läsa följande:

"Drilla dina färdigheter som brevbärare. I Paketmord möter du dagens alla utmaningar som en modern Budbilsförare. Du har i uppgift att slutföra dina ordrar samtidigt som du skrapar ihop så saftig provision som möjligt.”

Spelets upplägg är enkelt. Du ska lasta en budbild med ömtåliga paket, märkta med ”aktas”, och genom att kasta in dem får du poäng. Budbilens färg och logotyp är väldigt likt Postnords. Detta har fått företaget att be Apple att ta ner appen, skriver tidningen Expressen.

Bakom Paketmord står utvecklaren Mikael Spuht. I en intervju med Expressen kommenterar han Postnords ilska mot Paketmord:
– Herregud, det är ett litet oskyldigt spel, varför reagera?

Om Postnord lyckas få ner appen återstår att se. Spelet är dock helt gratis och kan laddas ner via App Store och Play Store.